[Žinios trumpai] Nutekėjo beprotiška informacija: ORDLO šauktiniai neišgyvena iki karo, jie miršta tiesiog komplektavimo punktuose  ()

Tarp visų mobilizuotų okupuoto Donecko gyventojų yra tyčia kariaujančių prieš Ukrainą. Tačiau nepaisant to, ne visi jie pasiekia fronto liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Focus“ kalbėjosi su okupuotų teritorijų gyventojais, kad išsiaiškintų, kaip Putinas, o ne rusai, sutelkė Donbaso gyventojus.

Sergejus Dončaninas papasakojo savo pažįstamo istoriją apie tai, kaip mobilizuotasis mirė internate okupuotoje Makijivkoje.

„Mano mobilizuotas draugas papasakojo, kaip vasarį jie buvo atvežti į internatinę mokyklą Makijivkoje, prieš išsiunčiant į Charkivą. Sąlygos buvo tokios, kad du mobilizuoti mirė toje pačioje internatinėje mokykloje. Vienas iš jų mirė, nes miegojo prie krosnies. Antrasis mirtinai sušalo, nes pagrindiniame kambaryje nebuvo vietos ir teko miegoti lauke. Vėliau atvažiavo tėvai ir išsivežė kūnus“, – komentuoja pašnekovas.

Motyvacija savanoriškai kariauti prieš Ukrainą gali būti pinigai. Užpuolikai žada 70 000 rublių atlygį, o tai yra nemaža suma „DLR“.

 

Pagrindinis Kremliaus tikslas telkiant okupuotų teritorijų gyventojus yra išsiųsti juos į frontą, o ne rusus. Taigi vykdomas karinis „importo pakeitimas“.

Karinės patirties neturintys žmonės išmetami į Chersono sritį, į Mykolajivo, į Charkivo sritį. Jie patiria baisių nuostolių dėl treniruočių stokos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(0)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: