[Žinios trumpai] „Kremlius isterijoje, skubiai reikia taikos derybų: buvo slaptas planas dėl Scholzo, Macrono ir Draghi vizito ir jis visiškai žlugo“  (1)

„Kremlius isterijoje, planas žlugo“, – sako Feiginas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva labai tikėjosi gauti naudos iš trijų Europos lyderių Scholzo, Macrono ir Draghi vizito į Kyjivą. Tačiau Rusijos Federacijos valdžia nepasiekė norimo rezultato.

Tokią nuomonę „Popular Politics“ komentare išsakė Rusijos teisininkas, tinklaraštininkas ir opozicionierius Markas Feiginas.

Jis atkreipė dėmesį į aštrią valdžios reakciją ir Rusijos Federacijos propagandą dėl šio vizito. Su savo isterija jie išdavė, kad planas žlugo.

Feigino nuomone, tai buvo Vakarų lyderių panaudojimas, siekiant priversti Ukrainos prezidentą Vladimirą Zelenskį sėsti su Maskva prie derybų stalo ir pasirašyti paliaubų susitarimą, kuris užtikrintų Rusijos Federacijai, t. y. Kremliui, po vasario 24 d. okupuotas teritorijas.

Bet nieko panašaus neįvyko. Be to, Scholzas, Macronas ir Draghi viešai tikino, kad jie nekviečia Kyjivo daryti teritorinių nuolaidų Maskvai.

„Jau matau, kad isterija prasidėjo... Atrodo, kad bandymas įtikinti Zelenskį prisiimti atsakomybę už „taikos planą“ žlugo“, – sakė Feiginas.

Jis mano, kad Maskva į šį planą dėjo labai daug vilčių. Ir tai rodo, kad Rusijos Federacija nėra tikra, kad jie gali užimti okupuotas teritorijas.

 

„Mes nežinome, kas ten vyksta fronte ir kokius rezervus Maskva paliko karui tęsti. Galbūt jai buvo labai svarbu per šį vasaros laikotarpį, prieš pristatant milžiniškus kiekius ginklų, padaryti spaudimą Zelenskiui, ir taip nutraukti ugnį, sėsti prie derybų stalo ir pasiekti „Minsko 3“ susitarimą. Iš pirminės reakcijos supratome, kad tai, ko Kremlius tikėjosi, neįvyko“, – kalbėjo opozicionierius.

Jis padarė išvadą, kad artimiausiu metu karo pabaigos tikėtis neverta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(165)
(3)
(162)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: