[Žinios trumpai] Rusija prarado dar vieną ginklų pirkėją: atsisako pirkti sraigtasparnius, ims analogus iš JAV  (1)

Rusija ir toliau praranda savo sraigtasparnių pirkėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Argentina pradėjo keturių „Boeing“ CH-47 „Chinook“ sraigtasparnių pirkimo iš JAV procesą. Tai pranešė „Defense News“, remdamasi savo šaltiniais Buenos Airėse.

Planas įsigyti keturis sraigtasparnius yra dalis didelio masto vyriausybės pastangų atkurti šalies gynybinius pajėgumus naudojant specialų fondą, įsteigtą 2020 m., siekiant kasmet skirti 400 mln. USD karinei įrangai įsigyti.

 

Tačiau dar vienas įdomus dalykas šioje naujienoje – „Defense News“ teigimu, jie iš savo šaltinių taip pat sužinojo, kad Argentinos valdžia iš pradžių svarstė galimybę įsigyti rusišką Mi-26, tačiau nusprendė jo atsisakyti pirmiausia dėl jo dydžio ir manevringumo.

Taigi Rusija pamažu praranda klientus savo sraigtasparniams. Šių metų balandį pranešėme, kad Indija nusprendė nutraukti plataus masto 10 metų trukmės sandorį dėl Rusijos sraigtasparnių pirkimo anksčiau laiko – Indija turėjo gauti 80 Mi-17B5, tačiau sutartis buvo nutraukta.

 

Tuo pat metu gegužę tapo žinoma, kad Indija „palaidojo“ kontraktą, kuriuo buvo siekiama pirkti iš Rusijos dešimt sraigtasparnių Ka-31 – sandorio vertė 550 mln. USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai (1)