Lenkija žvėriškai stiprina kariuomenę – už daugiau nei 1 mlrd. eurų perka AW149 sraigtasparnius, kosminius stebėjimo palydovus ir tankų naikintojus (Video)  (1)

Lenkija planuoja pirkti AW149 sraigtasparnius, pirmadienį pranešė Gynybos ministerija, o vienas Italijos bankas apskaičiavo, kad užsakymo vertė gali būti 1,1 mlrd. eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Netolimoje ateityje pasirašysime sutartis dėl daugiafunkcinių pagalbinių sraigtasparnių AW149, dviejų stebėjimo palydovų ir tankų naikintojų tiekimo“, – teigiama ministerijos žinutėje, kurioje cituojamas gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

Lenkijos naujienų portalas „Defence24“ pranešė, kad užsakyme bus 32 sraigtasparniai, kurių surinkimą Lenkijoje atliks „Leonardo“ valdoma „PZL-Świdnik“. Ji taip pat pranešė, kad Lenkija įsigis trijų skirtingų formatų sraigtasparnius: kovinės paramos; vadovavimo; ir žvalgybos bei elektroninio karo.

AW149 yra nuo 2006 gaminamas itališkas vidutinio keliamojo aukščio daugiafunkcis karinis sraigtasparnis, kurį sukūrė „AgustaWestland“, dabar „Leonardo“.

 

Šiuo metu šis sraigstasparnis yra Tailando ir Egipto karinėse pajėgose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai (1)