[Žinios trumpai] Tragiška žinia Rusijai: „pasaulinė degalinė užsidaro“  (1)

Rusija pagaliau atsisveikina su „pasaulinės degalinės“ statusu, dėl sankcijų sumažėjo jos eksportas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus pradėtas kruvinas karas Europos centre žlugdo Rusijos ekonomiką. Sankcijos pirmiausia palietė šalies importą, o dabar jos pasiekė ir eksportą.

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašo Rusijos sociologas ir Putino režimo kritikas Igoris Eidmanas.

„Pasaulinė degalinė užsidaro.

Sankcijos neveikia? Nieko panašaus. Pirmiausia jos smogė importui. Jis sumažėjo 90 proc. Išminčiai apsidžiaugė: turime užsienio prekybos balanso perteklių, mūsų rublis auga. Ir tada sprogimas. Dabar sankcijos pradeda naikinti eksportą, pirmiausia energetikos produktus, kurie iš esmės maitina Rusijos biudžetą. Tai padaryti buvo sunkiau, tam reikia pasiruošimo ir daugiau laiko.

Pasaulinė degalinė užsidaro. Vakarai rusiškos naftos atsisako per kelis mėnesius, ketino per artimiausius kelerius metus atsisakyti dujų, tačiau pats Kremlius savo beprotišku dujų šantažu verčia tai padaryti daug anksčiau.

Rusija didžiąją dalį energijos eksporto pajamų gavo iš Vakarų. Kinijos ir kitoms Azijos rinkoms tokių apimčių nereikia. Be to, Saudo Arabija ir kai kurios kitos eksportuojančios šalys planuoja padidinti naftos gavybą. Ir tada G7 sprendimas dėl maksimalios 40–45 USD kainos už barelį Rusijos naftos bus laiku.

 

Vakarai iš tikrųjų oficialiai paskelbė, kad nustos sudaryti sandorius su Rusija, bent jau esant šiam režimui. Procesai užtruks tam tikrą laiką, bet ne per ilgai.

Per metus iš pasaulio degalinės nieko neliks. Kuo jie prekiaus? Matrioškomis, vyžomis ar balalaikomis?“, – ironizuoja Igoris Eidmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(2)
(94)

Komentarai (1)