[Žinios trumpai] Per žingsnį nuo III-ojo pasaulinio karo: rusų naikintuvai užpuolė karinę bazę su JAV kariais, skelbiama, kuo viskas baigėsi  (3)

Naujasis Šaltasis karas bet kada vėl gali virsti karštuoju – reikia tik kibirkšties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus kariai šį mėnesį Sirijoje surengė virtinę atakų prieš JAV vadovaujamą koaliciją, o tai kelia susirūpinimą Vašingtone, rašo „The Wall Street Journal“.

Rusijos kariuomenė pradėjo oro antskrydžius prieš Al-Tanfo garnizoną netoli Sirijos sienos su Jordanija pietryčių Sirijoje, kur JAV kariai vykdo mokymo ir patariamąją misiją vietos kovotojams.

Netrukus po to Rusijos naikintuvai, įskaitant du Su-35 ir vieną Su-24, praskriejo virš Al-Tanfo ir atakavo garnizoną.

Ankstesnėje ataskaitoje apie išpuolį JAV pareigūnai nurodė, kad Rusijos kariuomenė aktyviai nepuolė JAV karių.

Paprastai Al-Tanfo garnizone yra 200 amerikiečių karių. Visa laimė, kad JAV kariuomenė per atakas nebuvo šalia bazės ir apie aukas nepranešama. Tačiau operacija pažymėjo tai, ką JAV kariuomenės pareigūnas šį mėnesį apibūdino kaip „didelį iššūkių padidėjimą“.

Šie Kremliaus karių veiksmai sukėlė nerimą JAV kariuomenės pareigūnams, kurie nerimauja, kad klaidingas skaičiavimas gali peraugti į netyčinį konfliktą tarp JAV ir Rusijos pajėgų Sirijoje, rašo „The Wall Street Journal“.

 

Rusija pranešė Jungtinėms Valstijoms, kad pradėjo oro antskrydžius, reaguodama į numatomą Sirijos vyriausybės pajėgų ataką.

JAV kariuomenės štabo viršininkas Ericas Kurila sakė, kad „pastaruoju metu Rusijos elgesys buvo provokuojantis ir eskaluojamas“. JAV siekia išvengti konflikto su Rusija Sirijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(35)
(-5)

Komentarai (3)