[Žinios trumpai] Izraelio karininkas paaiškino, kaip gudriai Ukraina puola Chersoną be šarvuotos technikos ir kodėl rusai nieko negali padaryti – taktika super efektyvi, jie gauna į vienus vartus  (7)

Ukrainos kariuomenės veržimosi Chersono srityje sėkmė grindžiama taktika, apimančia pėstininkų formacijų veržimąsi naktį, atimant iš Rusijos kariuomenės galimybę efektyviai priešintis Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai per ITON.tv paskelbė Izraelio ginkluotųjų pajėgų karininkas, karo ekspertas Grigorijus Tamaras. Vaizdo įrašo fragmentą publikuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Anot jo, nesant reikiamam šarvuotų junginių skaičiui, Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabartinėmis sąlygomis pradėjo taikyti vienintelę tikrą ir efektyviausią naktinio puolimo taktiką.

„Didelių šarvuotų junginių buvimas yra būtina standartinės puolimo operacijos sąlyga. Bet net jei jūs jas turėsite ir išnešite į atvirą lauką, Rusijos aviacija jas sunaikins. Taigi esant tokiai situacijai, jei norite pulti, reikia artilerijos ir naktinio puolimo pėstininkų. Šiandien tai vyksta Chersono kryptimi“, – pažymėjo ekspertas.

Be to, Tamaras pabrėžė, kad Rusijos kariuomenėje katastrofiškai trūksta naktinio matymo prietaisų, kurių reikiamu kiekiu Ukrainos ginkluotosios pajėgos disponuoja. Ši galimybė suteikia pranašumą Ukrainos kariuomenei naktinių reidų metu.

 

Dar vienas Ukrainos kariuomenės privalumas – aukštas decentralizacijos lygis, kurio rusams trūksta.

„Ukrainos kariuomenėje labai aukštas decentralizacijos lygis – brigados vadas gali spręsti klausimus vietoje, nežiūrėdamas į generalinį štabą. Tai nepriimama kaip išdavystė ar savivalė. Ir ši sistema veikia, ir mes, izraeliečiai, tai suprantame. Šiuos savivaldos elementus turime ir mes“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(177)
(3)
(174)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: