[Žinios trumpai] Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo vokišką Mi-2 analogą – bet yra vienas rimtas kabliukas  (1)

Ukrainos savanoriai tiesiogine prasme gavo sraigtasparnį kariuomenei, kad padėtų apginti tėvynę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo „demilitarizuotą“ (ne ginkluotą) vokiečių lengvojo sraigtasparnio Bo-105 versiją. Šiuo sraigtasparniu Ukrainos gynėjai galės evakuoti sužeistuosius, juolab kad Bo-105 turi atitinkamą manevringumą ir rampą sužeistiesiems gabenti.

Apie tai savo feisbuko puslapyje papasakojo privatus verslininkas Oleksandras Gromyko, kuris (jo žodžiais tariant) perdavė šį sraigtasparnį Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

 

Sraigtasparnis Bo-105 iš esmės yra vokiškas Mi-2 analogas tiek pagal funkcionalumą, tiek pagal gamybos laiką. Serijinė gamyba prasidėjo 1970 m. ir tęsėsi iki 2001 m. Iš viso buvo pagaminta apie 1200 visų karinių ir civilinių modifikacijų transporto priemonių. Pagrindinis operatorius buvo Vokietijos Bundesveras, paskutinis Bo-105 eksploatuoti baigtas tik 2019 m.

Gamintojas buvo Vokietijos koncernas „Messerschmitt-Bölkow-Blohm“.

 

Sraigtasparnis Bo-105 buvo naudojamas atakos, žvalgybos ir sanitarinėse misijose. Kadangi smogiamoji Bo-105 versija gali atlaikyti iki 500 kg kovinio naudingojo krovinio, yra du ginklų pakabos blokai, prie kurių gali būti pritvirtintos 8 prieštankinės raketos TOW.

Kaip sanitarinė versija, jis gali priimti iki 4 sužeistų karių ant neštuvų, sraigtasparnį sudaro du įgulos nariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai (1)