Legendinės JAV HIMARS sistemos jau traiško orkus? Pastarosios Ukrainos pergalės rodo kardinalius pokyčius  (1)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos Juodojoje jūroje surengė labai rimtą karinę operaciją, kurios metu, tikėtina, buvo panaudoti HIMARS.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-22 Legendinės JAV HIMARS sistemos jau traiško orkus? Pastarosios Ukrainos pergalės rodo kardinalius pokyčius  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendžiant iš pastarojo meto sėkmių pietų ir rytų frontuose, Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar turi itin tikslią tolimojo nuotolio artileriją.

Tikriausiai kalbame apie legendines Amerikos daugkartinio paleidimo raketų sistemas (MLRS) HIMARS.

Apie tai savo vaizdo įrašų tinklaraštyje „YouTube“ papasakojo žurnalistas Aleksandras Kušnaris.

Vienas iš netiesioginių HIMARS atvykimo įrodymų yra didžiulė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacija Juodojoje jūroje, kurią sudarė trys etapai: vilkiko „Vasilij Bech“ nuskandinimas, oro gynybos sunaikinimas ir ataka prieš Rusijos Federacijos garnizoną Gyvačių saloje, taip pat ataka prieš dujų gavybos bokštus.

„Liudininkai Juodosios jūros pakrantėje girdėjo kelias dešimtis raketų, skriejančių link Gyvačių salos. O kokios tai galėtų būti raketos? Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms „Tochka-U“ jau beveik pritrūko, o už 40 km esančios Gyvačių salos haubicos nepasieks. Kokios sistemos leido šaudyti taip tiksliai ir toli? Tai tie patys HIMARS“, – pasiūlė Kušnaris.

Jis priminė, kad šie MLRS gali smogti iki 80 km atstumu.

„Greičiausiai Ukrainos ginkluotosios pajėgos paleido kelias dešimtis raketų naudodamos HIMARS. Tokia didžiulė ugnis nepaliko jokių šansų rusų oro gynybai saloje, visiškai sunaikindama ją kartu su amunicija ir kariškiais“, – mano žurnalistas.

Ši didelė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacija, anot jo, turėjo tris tikslus: parodyti savo potencialą ir gebėjimą duoti skaudžius smūgius priešui, smogti Rusijos ekonominės imperijos šerdžiai, taip pat pasiruošti tolesniam pietinių regionų išlaisvinimui.

 

„Tai (Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrapuolimas pietuose – red.) būtų buvęs neįmanomas, jei Ukraina nebūtų apsisaugojusi nuo jūros. Šis frontas yra uždengtas. Pakrantė saugoma dešimtis ir net šimtus kilometrų. Rusijos išsilaipinimo operacija pietuose yra neįmanoma“, – sakė Kušnaris.

Jis mano, kad HIMARS veikia. Ir ne tik pietuose. Pastaruoju metu Rusijos kariniai sandėliai ir vadavietės buvo sulaukę labai rimtų ir tikslių smūgių okupuotame Donbase.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: