[Žinios trumpai] Sėkmės kariaujant! Rusijos SIM kortelės pabrango 250%, iki metų galo pabrangs iki 420%, apie elektroninius pasus galima pamiršti iš viso  ()

Prognozės rudeniui nepalankios: SIM kortelių pirkimo kaina gali pakilti iki 420%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje atsiskleidžia vis daugiau problemų, kurios kyla pritaikius  sankcijas dėl karinės invazijos į Ukrainą.

Dėl sankcijų didžiausi Rusijos mobiliojo ryšio operatoriai susidūrė su SIM kortelių, kurios anksčiau atkeliaudavo iš Vakarų, tiekimo problemomis. Perėjimas prie kiniškų SIM kortelių įmonėms kainavo neblogą sumą: už kiekvieną SIM kortelę operatoriai turėjo sumokėti 250% daugiau. 3,5 karto pabrangusios kainos paveiks pirkėjus: dabar rusai už SIM korteles papildomai mokės 50 rublių (0,87 euro). Anksčiau operatoriai SIM kortelės kainą apmokėdavo patys, o dabar tokių išlaidų sau neprisiima.

Anot „Kommersant“, pirmaujantys Rusijos Federacijos mobiliojo ryšio operatoriai jau buvo informuoti apie mokesčio įvedimą. Tačiau šis kainų kilimas nėra riba. „TelecomDaily“ generalinis direktorius Denisas Kuskovas prognozuoja, kad iki rudens Kinijos SIM kortelių pirkimo kaina gali pakilti iki 420%.

 

Pačioje Rusijoje SIM kortelių gamyba neplanuojama.

Tuo tarpu okupacinės šalies valdžia jau nebegali nuslėpti, kad sankcijos žudo ekonomiką ir atima iš rusų šiuolaikinio gyvenimo teikiamus privalumus. Rusijos Federacija įšaldė elektroninių pasų išdavimo projektą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()