[Žinios trumpai] JAV pasibaisėjo naujausias Kremliaus pareiškimais: „Baisu, ką kalba oficialūs Rusijos vyriausybės pareigūnai“  ()

JAV Baltieji rūmai negali patikėti, kad oficialūs Kremliaus pareigūnai kalba apie JAV piliečių egzekuciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Johnas Kirby, JAV gynybos departamento spaudos sekretorius, sureagavo į žinią, kad Ukrainoje sulaikytiems savanoriams iš JAV - 39-erių Aleksanderiui Drueke ir 27-erių Andy Huynh - gali būti įvykdyta mirties bausmė. Šie du vyrai, buvę JAV pajėgų kariai, yra laikomi pirmaisiais Ukrainoje į rusų nelaisvę patekusiais amerikiečiais. Tiesa, Valstybės Departamento atstovas Nedas Priceas teigė, kad JAV turi informacijos apie 3 amerikiečių savanorius, kurie Ukrainoje dingo be žinios.

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas teigė, kad Kremlius negali garantuoti, kad amerikiečiams nebus įvykdyta mirties bausmė. Rusija taip savotiškai neigia, kad viską daro pati, nors akivaizdu, kad pakaktų vienos Kremliaus žinutės ir Donbaso separatistai paleistų amerikiečius namo.

Johnas Kirby taip pakomentavo Peskovo žodžius - „Tai pasibjaurėtina, kad oficialus Rusijos valdžios atstovas gali kalbėti apie mirties bausmė Amerikiečiams... Ukrainoje“.

 

Tačiau iš tikrųjų tai nėra keista. Savanorius iš užsienio rusai laiko samdiniais ir jų buvimą mūšio lauke savaime laiko neteisėtu. Kiek anksčiau Donecko separatistų teismas britus ir marokietį nuteisė myriop. Bausmė dar nebuvo įvykdyta ir yra vilties, kad taip Rusija (ne Doneckas), kelia šių belaisvių kainą prieš būsimus mainus.

(18)
(1)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: