[Žinios trumpai] Rusijos finansinė būklė sminga į dugną – biudžetas perėjo prie žiauraus pinigų taupymo režimo  ()

Rusijos Federacijos vyriausybė tyliai sekvestravo biudžetą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sumažėjusios pajamos iš naftos ir dujų eksporto ir dėl to susidaręs biudžeto deficitas privertė Rusiją pereiti prie taupymo.

Federalinės iždo išlaidos gegužę sumažėjo perpus, palyginus su balandžiu, ir šiais metais tapo minimalios, rašo „Finanz“.

Rusijos vyriausybės pažadai remti gyventojus ir ekonomiką pagal antikrizinį planą neatsispindi skaičiuose: gegužę valdžia išleido tik 1,554 trilijonus rublių, palyginus su 3,133 trilijonais rublių prieš mėnesį. Palyginus su pirmųjų keturių mėnesių vidurkiu, išlaidos sumažėjo trečdaliu.

Gegužės mėnesį iš naftos ir dujų įmonių į biudžetą atnešė mažiau pajamų nei balandį – tik 871 mlrd. rublių. Tuo pačiu metu sustiprėjo importo mokesčių trūkumas: 42 % per metus, palyginti su 38 % geguže.

Reaguodama į šią situaciją, Rusijos vyriausybė užsuko biudžetinių lėšų čiaupą ekonomikai ir paliko 400 mlrd. rublių. Dėl to, kad Rusijos finansų ministerija įslaptino išlaidų statistiką, siekdama neatskleisti, kiek pinigų skirta vadinamajai „specialiajai operacijai“ Ukrainoje, nepavyksta tiksliai išsiaiškinti, kurios išlaidos buvo sumažintos.

 

Ekonomistai atkreipia dėmesį, kad Rusijai reikalinga 100 USD už barelį naftos tam, kad būtų ištaisyta situacija, tačiau pirkėjai nenori pirkti „Urals“ už tokią kainą ir reikalauja nuolaidų. Praėjusį mėnesį Rusijos prekės ženklo nafta buvo eksportuota vidutiniškai už 78,8 USD už barelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()