Oficialu: Baltarusija gaus „Iskander‑M“ raketas, galinčias nešti branduolines galvutes – „dovanos“ tuo nesibaigia  ()

Jau skelbiami birželio 25 dieną įvykusio susitikimo rezultatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidentas pasiūlė Aleksandrui Lukašenkai modernizuoti Baltarusijos kariuomenėje naudojamus orlaivius Su-25 Rusijos orlaivių gamyklose.

Rusija artimiausiais mėnesiais planuoja Baltarusijai perduoti „Iskander-M“, kuri gali nešti balistines ir sparnuotąsias raketas. Tai po susitikimo su Baltarusijos vadovu Aleksandru Lukašenka, pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, rašo Rusijos naujienų agentūra TASS.

„Per artimiausius kelis mėnesius Baltarusijai perleisime „Iskander-M“, kuri gali nešti ir balistines, ir sparnuotąsias raketas: tiek įprastomis, tiek branduolinėmis versijomis. Siūlau Gynybos ministerijai ir vyr. Generaliniui štabui išsiaiškinti visas su tuo susijusias detales“, – sakė Putinas.

Birželio 25 dieną Vladimiras Putinas vedė derybas su Aleksandru Lukašenka. Susitikimo metu A. Lukašenka atkreipė V. Putino dėmesį į NATO lėktuvų mokomuosius skrydžius prie Baltarusijos sienų ir paprašė, kad, prireikus, svarstytų atitinkamo atsako galimybę.

 

 

Arba pasiūlė Baltarusijos lėktuvus „pritaikyti“ taip, kad reaguotų į galimą grėsmę. Atsakydamas į tai, Rusijos Federacijos prezidentas pasiūlė Lukašenkai nusiųsti Baltarusijos kariuomenėje tarnaujančius orlaivius Su-25 į Rusijos orlaivių gamyklas, siekiant juos modernizuoti ir pravesti skrydžio įgulos mokymus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(9)
(1)

Komentarai ()