[Žinios trumpai] Jie visiški idiotai? Perspėjo, kad Rusija planuoja Zaporižios atominėje elektrinėje numesti sprogmenis ir reikalauja nusausinti aušinimo baseinus  ()

„Energoatom“ teigimu, įsibrovėlių veiksmai strateginiame objekte gali kelti grėsmę viso pasaulio branduolinei saugai, o atominės elektrinės apsaugos sistemos liks be aušinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RF ginkluotosios pajėgos rengia rimtą provokaciją Zaporižios AE, kad apkaltintų Ukrainos branduolinius mokslininkus ginklų ir amunicijos laikymu branduolinio objekto teritorijoje.

Apie tai perspėja „Energoatom“ spaudos centras.

Siekdami surengti provokaciją, įsibrovėliai sulaikė kelis elektrinės darbuotojus ir kankindami bando gauti reikiamus įrodymus.

Pagal Kremliaus sumanymą, kaip pažymi „Energoatom“, sulaikyti branduoliniai darbuotojai turėtų prieš kamerą prisipažinti, kad dar kovo mėnesį į stotyje esančias aušinimo baseinų betonines šachtas numetė ginklus ir sprogmenis.

„Šiuo pretekstu okupantai primygtinai reikalauja nusausinti aušinimo baseinus – patikrinti jo šachtas ir sustabdyti siurblius, tiekiančius vandenį į energetinių blokų apsaugos sistemas. Jei taip atsitiks, didžiausios Europos atominės elektrinės saugos sistemos liks be aušinimo, o tai jau savaime yra rimtas pažeidimas ir gali kelti grėsmę branduolinei saugai. Be to, tokių darbų nepatartina atlikti šiltuoju metų laiku dėl perkaitimo ir įrangos gedimo pavojaus“, – perspėja „Energoatom“.

 

Bendrovė neatmeta, kad RF ginkluotųjų pajėgų kariai, remdamiesi patikrinimo pretekstu, patys gali numesti ginklus ar sprogmenis į betonines šachtas, kad apkaltintų elektrinės darbuotojus ar strateginį objektą saugančius karius sabotažo organizavimu.

„Energoatom“ tikina, kad bet kokie ginklai ir amunicija, kuriuos galima rasti atominės elektrinės teritorijoje, priklauso išimtinai RF ginkluotosioms pajėgoms.

„Įsibrovėlių ginklai, kuriais jie vykdo branduolinį terorizmą ir grasina visam pasauliui nauja baisia katastrofa“, – reziumavo nacionalinė bendrovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(17)
(-9)

Komentarai ()