[Žinios trumpai] „Kas nors pasakykit jam, kad gyvas iš čia jis neišeis!" Nutekėjo informacija, kad Putino ir Lukašenkos derybos baigėsi neregėtu konfliktu, skambėjo grasinimai mirtimi  (1)

Politologas Andrijus Piontkovskis mano, kad Putino požiūris į neteisėtą Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką keičiasi - Rusijos lyderis pyksta, kad jo bendražygis vengia įsitraukti į konfliktą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Sankt Peterburge įvykusios Kremliaus vadovo Vladimiro Putino ir apsišaukėlio Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos derybos baigėsi neregėtu konfliktu tarp dviejų diktatorių dėl Baltarusijos režimo lyderio nenoro tiesiogiai stoti į karą prieš Ukrainą. Apie tai televizijos kanalo „Ukraina 24“ eteryje, remdamasis savo šaltiniais, pranešė politikos analitikas Andrijus Piontkovskis.

Politologo teigimu, V. Putinas, būdamas itin piktas, nutraukė derybas ir griežtai pasisakė baltarusio kolegos atžvilgiu - „Jie derėjosi labai sunkiai. Žinau apie tai iš kelių šaltinių. Putinas įniršęs nutraukė derybas ir išėjęs iš salės labai garsiai pasakė, kad išgirstų Lukašenka: kažkas jam paaiškinkit, kad jis iš čia neišeis gyvas“.

 

Teigiama, kad po valandos derybos buvo atnaujintos, tačiau A. Lukašenka dar kartą sugebėjo atsilaikyti prieš V. Putino reikalavimus įvesti Baltarusijos kariuomenę į Ukrainos teritoriją.

 

(288)
(11)
(277)

Komentarai (1)