[Žinios trumpai] Skandalas Rusijos kariuomenėje: dėl grobio įsiutę rusai pradėjo šaudytis tarpusavyje, yra žuvusių  ()

Okupantai vis dažniau kovoja tarpusavyje dėl turtinių ir etninių konfliktų, dažnai būna apsvaigę nuo alkoholio ar narkotikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli okupuoto Tokmako miesto Zaporožės srityje Rusijos kariškiai apsikeitė ugnimi su savo kolegomis. Tai liepos 2 d. paskelbė regiono karinė administracija „Telegram“ tinkle.

Ukrainos žvalgybos duomenimis, Rusijos kariai vis labiau kovoja tarpusavyje. Neseniai Tokmake santykių aiškinimasis tarp rusų iš žodinio peraugo į ginkluotą, dėl susišaudymo žuvo 4 okupantai, dar 10 buvo sužeisti.

Anot Zaporožės karinės administracijos, susirėmimų tarp Rusijos karių priežastis – etniniai konfliktai, taip pat iš Ukrainos gyventojų pavogto turto platinimas. Įsibrovėliai dažnai ginčijasi būdami apsvaigę nuo alkoholio ar narkotikų, o grobį gina ginklais rankose.

Balandžio pabaigoje Rusijos kariuomenė kariai užpuolė vienas kitą netoli Černobajevkos, Chersono srityje. Kaip išsiaiškino Ukrainos žvalgyba, susišaudymas tarp buriatų ir čečėnų tautybių karių įvyko dėl nevienodų tarnybos sąlygų. Visų pirma, čečėnai vengė kautis su Ukrainos kariuomene ir dažniausiai veikė kaip užtvaros būriai, šaudydami iš mūšio lauko bėgančius karius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(0)
(85)

Komentarai ()