Rusijos puolimui artėja sunkios dienos: HIMARS imasi tiekimo kelių, kai kurie pažeidžiami itin stipriai  ()

Ukrainos kariuomenė, padedama Vakarų ginkluotės, planuoja toliau kelti grėsmę Rusijos tiekimo keliams nuo Belgorodo į pietus nuo Charkivo srities.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė JAV karo studijų institutas „ISW“.

Visų pirma Ukrainos pajėgos panaudos JAV suteiktus daugkartinius raketų paleidimo įrenginius HIMARS, kad smogtų Rusijos okupantų tiekimo keliams per Vovčanską, Kupianską ir Izumą.

Pažymima, kad Kupianskas yra svarbus Charkivo kryptimi veikiančių okupantų logistikos centras, esantis maždaug už 50 km nuo fronto linijos.

Vovčanskas yra maždaug už 15-20 km nuo fronto linijos, tačiau Rusijos aktyvumas Charkivo šiaurėje kol kas neleidžia Ukrainos kariškiams šaudyti į juos iš uždarų pozicijų šia kryptimi.

Rusų tiekimo keliai į Iziumą yra labiausiai pažeidžiami, nes yra maždaug už 15 km nuo artimiausios fronto linijos. Pasak ISW analitikų, NASA FIRMS šiluminių anomalijų aptikimo sistema pastarosiomis savaitėmis užfiksavo anomalijų, atitinkančių apšaudymą iš uždarų pozicijų miškingose vietovėse į vakarus nuo Izumo.

 

Ukrainos karių išvedimas Donecko srityje leistų Ukrainos pajėgoms sumažinti tiesioginės Rusijos okupacinės kariuomenės apsupties riziką. Ekspertai mano, kad Rusijos pajėgos gali pradėti kontroliuoti likusią Luhansko srities teritoriją jau artimiausiomis dienomis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: