[KARŠTA NAUJIENA] Šoigu patvirtino: Rusija perėmė visišką Ukrainos Luhansko srities kontrolę – pakomentavo ir ukrainiečiai  ()

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu sekmadienį pareiškė, kad Maskvos pajėgos užėmė Ukrainos Lysyčansko miestą ir kontroliuoja visą Luhansko sritį, kuri pastarosiomis savaitėmis buvo įnirtingų mūšių taikiniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sergejus Šoigu informavo vyriausiąjį Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadą Vladimirą Putiną apie Luhansko Liaudies Respublikos išvadavimą“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūros.

Šios informacijos iš nepriklausomų šaltinių iškart patvirtinti nepavyko, nors naujausiame vaizdo įraše matyti Rusijos pajėgos Lysyčansko centre.

Likus kelioms minutėms iki pranešimo, Rusijos gynybos ministerijos atstovas sakė, kad Lysyčanske vyksta kautynės ir kad Ukrainos pajėgos yra „visiškai“ apsuptos.

Luhansko regiono gubernatorius Serhijus Haidai sekmadienį per „Telegram“ sakė, kad „rusai stiprina savo pozicijas Lysyčansko srityje. Miestas dega“.

Ukrainos atsakas

Ukrainos gynybos ministro patarėjas Jurijus Sakas sakė, kad Lysyčansko miestas šiuo metu vis dar nėra visiškai kontroliuojamas Rusijos karių. Sakas padarė tokį pareiškimą BBC žurnalistams, komentuodamas naujausius Rusijos pareiškimus, kad miestą užėmė RF ginkluotosios pajėgos.

 

Ukrainos gynybos ministerijos atstovo teigimu, padėtis Lysyčanske jau seniai buvo labai įtempta, o miestas yra nuolat puolamas rusų.

Sakas savo komentare britų leidiniui teigė, kad kartais Ukrainos kariuomenė, siekdama taktinių tikslų, atsitraukia iš tam tikro pozicijų, kad ateityje susigrąžintų tai, kas buvo prarasta.

Taip pat Krašto apsaugos ministerijos vadovo patarėjas mano, kad mūšis dėl Donbaso dar nesibaigė, net jei rusams pavyko užimti visą Luhansko sritį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(4)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: