[Žinios trumpai] Tai košmaras Rusijai! Vos 4 HIMARS sugebėjo sulėtinti visos armijos puolimo tempus  ()

Ko verta Rusijos armija, kurią sugeba pristabdyti 4 HIMARS?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-08 [Žinios trumpai] Tai košmaras Rusijai! Vos 4 HIMARS sugebėjo sulėtinti visos armijos puolimo tempus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne itin įspūdingą Rusijos Federacijos okupacinių pajėgų puolimo tempą dar labiau pristabdė vos keturi HIMARS įrenginiai.

„Didysis“ Rusijos puolimas Donbase atskleidė visus RF ginkluotųjų pajėgų trūkumus. Įsibrovėlių kovos efektyvumas sumažėjo iki niekinio.

Apie tai interviu „UKRLIFE.TV“ kalbėjo Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksejus Arestovičius.

„Ko verta visa Rusijos armija? Grynai karine prasme tai net ne armija... Įprastoje armijoje operacijos tempas negali sulėtėti, į mūšio lauką atvykus keturioms HIMARS sistemoms. Tačiau jos tempas sulėtėjo“, - sakė Arestovičius.

Ir priminė, kad pagal sovietų standartus armijos puolimo operacija gali būti laikoma sėkminga, kai per 10–20 dienų įveikia 250 km. Rusijos kariuomenė tokių rezultatų apskritai neturi.

„Jei to nepadaro, armija nepasirengusi kovai. Ji negali atlikti užduočių. Rusų kariai nuėjo 25 km per 90 dienų. Iš tikrųjų tai yra katastrofa. Kariuomenės, valstybės ir politinės santvarkos katastrofa“, – kalbėjo Arestovičius.

 

Jis pabrėžė, kad esant tokiems rezultatams ypač juokingai atrodo Rusijos pareigūnų grasinimai užgrobti visą Ukrainą ir net NATO šalis. Šiai dienai net Donecko srities okupacija rusams atrodo beveik neįgyvendinama užduotis.

„Įsivaizduokime, kad jie juda tuo pačiu tempu, o mes nieko negalime padaryti. Norint paimti Donecko sritį, kurios 45% turime, jiems reikia užimti Družkovką, Bachmutą, Konstantinovką, Slovjanską ir Kramatorską.  Tai nenutrūkstama miestų grandinė su įtvirtinimais. Manau, kad tokiu greičiu judant, jiems tai užtruktų 120 dienų. Jei niekas nepasikeis. Bet viskas jau pasikeitė. Pirma, Vakarų ginklai ateina ir ateina, vis daugiau ir daugiau. Antra, rusai pasiekė savo kovinio pajėgumo viršūnę. Rusijos kariuomenė jau nebebus tokia stipri, kokia buvo prieš tris savaites“, – pabrėžė Arestovičius.

 

O Ukrainos ginkluotosios pajėgos, pabrėžė jis, priešingai, stiprėja.

„Mes dar tik ruošiamės pasiekti savo pajėgumų viršūnę. Ginkluotė ateina, personalas baigia mokymus. Šis traukinys jau įsibėgėjo. Ir jo nesustabdysi. Labai greitai jis susidurs su degančiu Rusijos kariuomenės, jau riedančios į bedugnę, traukiniu“, – teigė Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(0)
(62)

Komentarai ()