[Žinios trumpai] Diversantai iš Baltarusijos teritorijos jau pateko į Ukrainą, kai kurie sugauti Kyjivo srityje  ()

Diversantų grupuočių pasirodymo iš Baltarusijos teritorijos grėsmė Ukrainoje viešai tapo žinoma birželį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivo srityje užfiksuotas per sieną su Baltarusija besiveržiančių sabotažo ir žvalgybos grupių darbas. Profesionaliai parengti kovotojai yra ne tik Rusijos Federacijos, bet ir Baltarusijos piliečiai, dalis šių diversantų jau buvo neutralizuoti.

Tai interviu leidiniui „Glavred“ pareiškė buvęs Luhansko karinės administracijos vadovas Heorhijus Tuka, pažymėdamas, kad šią informaciją gavo iš pažįstamų Ukrainos gynybos pajėgų karių.

„Tiesiogiai iš Baltarusijos atkeliavę diversantų darbo faktai jau užfiksuoti Kyjivo srityje. O specialiosios tarnybos kai kuriuos jau efektyviai sulaikė. Tai Rusijos ir Baltarusijos piliečiai, kurie yra profesionalūs diversantai. Taigi, yra tam tikras padidėjęs šiaurinės Rusijos Federacijos grupės aktyvumas. Galime tik stebėti, kuo tai baigsis, bet turime būti pasiruošę blogiausiam scenarijui“, – sakė Heorhijus Tuka.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad laikinai okupuojant šiaurinių Ukrainos regionų teritorijas, kaimuose kratas atliko „uniformuoti Baltarusijos policijos pareigūnai“, siekdami išsiaiškinti Rusijos ir Ukrainos veteranų buvimo vietą.

„Defense Express“ pažymi, kad diversantų grupuočių pasirodymo iš Baltarusijos teritorijos grėsmė Ukrainoje viešai tapo žinoma birželį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(3)
(44)

Komentarai ()