Geriausi 2022-ųjų vejos pjovimo robotai Lietuvoje už mažiausią kainą: naujausi modeliai ir dar neregėtos techninės galimybės (Video)  ()

Jei turite privatų namą, sodą ar sodybą su prižiūrima veja, pats laikas pagalvoti apie moderniausią ir patogiausią vejos priežiūros būdą - robotus vejapjoves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Drąsiausių pirkėjų patirtis parodė, kad robotai vejapjovės tiesiog puikiai prižiūri veją. Jei niekada tokio dar nebandėte, neišsigąskite, kad robotai yra mažyčiai - taip, jie nenupjaus peraugusios vejos, bet jiems to daryti ir nereikia, nes žolę gali pjauti be sustojimo, kasdien, o kai išsenka energija, patys įsikrauna išsekusias baterijas. 

Tai sukels tiesiog fantastišką jausmą - veja be jokio Jūsų įsikišimo tiesiog žaliuoja minkštu kilimu ir nekelia jokių papildomų rūpesčių. 

Visgi pasitenkinimo jausmas labai stipriai priklauso nuo teisingo roboto pasirinkimo ir profesionalaus jų įdiegimo.  Visada rinkitės tik patikimų gamintojų produkciją - nerekomenduojame pigių noname robotų, labai didelė rizika, kad liksite nusivylę rezultatais, o pinigai bus išmesti į balą. 

Turbūt geriausia ir populiariausia vieta Lietuvoje, kur galima įsigyti vejos pjovimo robotus yra specializuota, savo srities profesionalų įkurta internetinė parduotuvė manorobotas.lt.

Čia surasite labai didelę vejos robotų pasiūlą už išskirtinai geras kainas, o svarbiausia, gausite profesionalią konsultaciją bei visapusišką pagalbą.

Verta pastebėti, kad visiems robotams taikoma 2 metų garantija ir žaibiškas pristatymas į namus.

Bet svarbiausia, kad pardavėjas tuo pačiu dar siūlo ir pilną robotų įrengimo paslaugą - tai labai naudingas dalykas, nes vejos roboto paprastai ant vejos nenumesi. Reikia įrengti perimetro ribas, pajungti įkrovimo stotelę, nustatyti programines funkcijas, viską išbandyti ir tik tada leisti darbuotis.

Pasižiūrėkime į pačius geriausius 2022 metų vejos pjovimo modelius ir ką tokio įspūdingo jie gali pasiūlyti. 

STIHL RMI 522 PC „iMOW®“ - visiškai automatinis ir kompaktiškas robotas vidutinio dydžio vejos plotui

Geriausią kainą Lietuvoje siūlo manorobotas.lt

Štai šis STIHL robotas, kuris skirtas prižiūrėti iki 2100 m² (21 a.) ploto vejai, vienu metu pjauna, susmulkina ir tręšia. Ir viskas valdoma su APP. 

Štai įspūdingiausios šio roboto savybės:

  • Iki 40% statumo įkalnes - naujos robotų pavaros puikiai tinka pjauti ir labai nelygiose, kalvotose vietovėse;
  • prisitaikantis greičio reguliavimas įkalnėje;
  • mulčiavimo įranga - peilis dirba ir prie aukštos žolės; kiekvieną kartą automatiškai peiliui sustojus, keičiasi jo sukimosi kryptis. Taip tolygiau dėvisi ašmenys;
  • profiliuoti ir automatiškai nusivalantys ratai;
  • „Direct Drive Home“ - tiesiausias grįžimas prie įkrovimo stotelės, mažėja rizika, kad nedavažiuos ar kažkur užstrigs;
  • patogus valdymo pultas su ryškiu LCD ekranu
  • gaubtas su jutikliais - apsaugo nuo nepalankių oro sąlygų; nurodo judėjimo kryptį;
  • galybė įdiegtų jutiklių + GPS. Pvz: pakeltas iškart sustoja; yra GPS ir judėjimą galima stebėti APP;
  • Apsauga nuo vagysčių - galima įvesti PIN kodą; 
  • iMOW® APP - daugybė funkcijų, pasiekiamų per telefoną ar planšetę;
  • dinamiškas pjovimo planas - kiekvieną dieną galėsite nustatyti laikotarpį, kai dirbs iMOW® pjovimo robotas. Šiame aktyvumo laikotarpyje įrenginys savarankiškai nuspręs, kada geriausiai pjauti veją, kad būtų gautas geriausias rezultatas.

Gardena Smart Sileno life 750 - su dirbtiniu intelektu ir fantastiškomis APP galimybėmis

Geriausią kainą Lietuvoje siūlo manorobotas.lt

Gardena Smart Sileno life 750 – išsiskiria ne tik savo puikiomis techninėmis charakteristikomis, bet ir super šauniomis išmaniosiomis galimybėmis.

Šis robotas geriausiai tinka iki 10 arų dydžio sodybos priežiūrai, yra su įkraunama baterija ir atkeliaujančia įkrovimo stotele, PIN apsauga nuo vagių, galybe daviklių ir t.t.

Štai pačios įspūdingiausios savybės:

  • Super sumani LONA technologija su DI - tai dirbtinio intelekto technologija, kuri nuolat mokosi, atvaizduoja ir prisitaiko pagal atskirus sodus. Dėl „Zone Management“ funkcijos, esančios GARDENA „Smart system“ programėlėje, galima lengvai apibrėžti, kurias sritis, kada, kaip dažnai ir kokiu intensyvumo lygiu pjauti. „Area Protect“ leidžia nustatyti vietas, kuriose draudžiama pjauti. Vejapjovės buvimo vietą galima stebėti realiu laiku bet kuriuo metu. Atnaujinus GARDENA „Smart“ programėlę, LONA nuolat tobulės ir laikui bėgant bus prieinamos naujos funkcijos;
  • AI-precise navigacija – patikimai ir tiksliai įveikia siauriausias vietas ir kampus;
  • „Spot Cutting“ - taškinio pjovimo funkcija;
  • „CorridorCut“ - siaurų vietų pjovimas;
  • „Frost senor“ - šalčio jutiklis; specialus šalčio jutiklis nustato temperatūrą, artimą užšalimo taškui, ir sustabdo pjovimo planą, kad apsaugotų jūsų veją. Tai ypač naudinga rudenį, kai bet kurią naktį gali pašalti, o robotas dirba ištisą parą be sustojimo;
  • ypatingai tylus – vos 57dB, o tai yra ženkliai tyliau nei kitų gamintojų robotai;
  • labai paprasta priežiūra – purvas, dulkės, žolės liekanos nuplaunamos nupurškiant paprasta sodo žarna.

Ambrogio Twenty ZETA R - galingas robotas su pačiomis moderniausiomis funkcijomis

Geriausią kainą Lietuvoje siūlo manorobotas.lt

Ambrogio Twenty ZETA R vejos robotas skirtas prižiūrėti iki 10 arų sklypą.

Naujausios kartos procesoriai, bešepetėliniai varikliai, galingos baterijos ir 18 cm peilis leidžia robotui prižiūrėti iki 4 atskirų zonų.

Robotas sveria tik 7,5 kg ir yra vos 42 cm ilgio.

Štai keletas įdomiausių savybių:

  • iki 45% įkalnė - idealus kalvotoms vietovėms;
  • automatinis grįžimas prie įkrovimo stotelės;
  • daugybė daviklių su dirbtiniu intelektu - aptinka žolę ir klūtis, matuoja aukštį ir kt.; geba aptikti ant takų sudėtas plyteles, aplink gėlynus sudėtus akmenis ir pan.; parenka optimalią pjovimo trajektoriją ir užtikrina tolygų nupjovimą;
  • LED ekranas su intuityvia valdymo panele;
  • Bluetooth ir APP;
  • PIN apsauga ir kt.

Worx Landroid L2000 (WR155E) - dar išmanesnis robotas net iki 20 arų priežiūrai

Worx Landroid L2000 (WR155E) vejos pjovimo robotas skirtas didesnių plotų priežiūrai.

Galingas, itin tvirtais ratais, talpia 5Ah baterija, pats grįžta prie įkrovimo stotelės, dirba iki 35% įkalnėse ir su gausa išmanių funkcijų.

Štai įdomiausios šio roboto savybės:

  • iki 35% įkalnės
  • su dirbtiniu intelektu - pats robotas įvertina pjovimo aplinkybes; gali pjauti siaurus pravažiavimus, kuriuos kiti robotai paliktų; automatiškai prisitaiko prie sklypo konfigūracijos ir t.t.;
  • daugybė jutiklių, tarp kurių ir lietaus - nustoja dirbti ir grįžta į bazę, kai lyja, o darbas tęsiamas, kai žolė jau nebėra šlapia; tai labai naudinga funkcija - dirbant per lietų robotas rizikuoja sugadinti veją, gali užsikišti, tad lyjant verta jį išjungti. Jei kitų robotų atveju tą kaskart reikia daryti per APP, tai šis modelis tą padaro automatiškai. 
  • Įdiegti pjovimo algoritmai, nereikia jokio papildomo programavimo - darbas vyksta automatiškai; norint galima atlikti savo pakeitimus; automatinis programinės įrangos atnaujinimas per WiFi tinklą;
  • APP - pilnas nuotolinis valdymas;
  • automatinis grafikas - programa automatiškai apskaičiuoja darbo grafiką pagal vejos dydį. Ir keičia tai pagal vietines oro sąlygas.

Kokį robotą rinktis? Pagal kainą ir galimybes įdomiausias robotas yra Worx Landroid L2000 (WR155E). Galingas, su daugybe funkcijų ir juntamai pigesnis nei konkurentas pagal galią STIHL RMI 522 PC „iMOW®“. Visgi pastarasis yra labai garsaus gamintojo, pats galingiausias iš visų ir turi tiesiog daugybę funkcijų, kokių tik gali prireikti prižiūrint veją. Tad modelis beveik tobulas, bet pats brangiausias. 

Ieškant geriausios kainos roboto mažiausiems plotams, daugelis pirmiausia renkasi Gardena Smart Sileno life 750 dėl itin geros kainos ir super gerų programinių sprendimų. Visgi, jei vietovė kalvota, veja yra šlaituose, tada neabejotinai rinkitės Ambrogio Twenty ZETA R.

Jei kyla papildomų klausimų, drąsiai kreipkitės į manorobotas.lt specialistus - sulauksite profesionalių patarimų, padės išsirinkti tinkamą robotą ir svarbiausia, juos galėsite įsigyti už super geras kainas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(7)
(-6)

Komentarai ()