Rusijoje didžiulis skandalas, kariškiai surengė riaušes: supratę, kad juos apgavo ir veža į Ukrainą, iššoko iš „KamaAZ“ ir ėmė šaudyti (Video)  ()

Rusijos Federacija turi daug problemų: viena iš jų - „atsisakančiųjų kariauti“ asmenų problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Atsisakančių kariauti“ problema Rusijos Federacijos okupacinės armijos gretose įgauna pagreitį. Belgorodo srityje, bandant slapta išsiųsti į frontą vieną  iš grupių, kilo maištas. 

Apie įvykį sužinota iš perimto telefoninio pokalbio, kuriame okupantui naujienas pasakojo jo žmona rusė. Informaciją ji gavo iš draugės, kurios vyras ir buvo išvežtas priverstinai kautis. Vaizdo įrašas buvo paviešintas „YouTube“.

Pasak rusės, vadovybė bandė slapta paimti į kovą didelę grupę „atsisakančių kariauti“. Jie, parašę atsistatydinimo laišką, buvo įsitikinę, kad vyksta į oro uostą, kad būtų išsiųsti į dislokacijos vietą. Pakeliui suprato, kad buvo apgauti ir surengė riaušes.

„Iš Belgorodo pusės daug mūsiškių rašė atsisakymus kariauti Ukrainoje. Jie buvo sulaipinti į „KamAZ“ sunkvežimius, buvo pasakyta, kad vežami į oro uostą. Ir uždarais sunkvežimiais „KamAZ“ vežė Ukrainos kryptimi. Įtarę, kad kažkas negerai, iššoko iš mašinų ir pradėjo šaudyti į orą“, – Rusijos kariškiui pasakojo žmona.

 

Anot jos, grupelė maištaujančių kariškių bėgo apie 15 km keliu atgal. Per tą laiką jiems pavyko prisiskambinti artimiesiems, kurie masiškai užplūdo prokuratūras su paraeiškimais. Kilo skandalas.

Jos okupantas vyras, komentuodamas situaciją, patikino, kad jeigu tik jam pavyks ištrūkti iš Ukrainos, jis daugiau čia niekada nesugrįš.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(179)
(3)
(176)

Komentarai ()