[Žinios trumpai] Bręsta naujas konfliktas? Iranas ir Venesuela yra labai nepatenkinti Maskvos veiksmais - Rusija įsiveržė į jų „teritoriją“  (8)

Kremlius perima energijos rinkas iš savo sąjungininkų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-14 [Žinios trumpai] Bręsta naujas konfliktas? Iranas ir Venesuela yra labai nepatenkinti Maskvos veiksmais - Rusija įsiveržė į jų „teritoriją“  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas ir Venesuela yra labai nepatenkinti savo partnere Rusija. Jie patiria nuostolių energetikos sektoriuje, nes Maskva pasiėmė dalį jų rinkų. Apie tai rašo „The New York Times“, remdamasis šaltiniais Venesueloje ir Irane.

Abi šalys nepatenkintos, kad dėl sankcijų Europos naftos rinką praradusi Rusija įsiveržė į jų teritoriją Azijoje. Kremlius naujiems klientams taiko didžiules nuolaidas ir dėl to Iranas ir Venesuela pradėjo prarasti pajamas. Abiejų šalių pareigūnai jau diskutuoja apie kurso keitimą Europos Sąjungos ir JAV naudai.

Vakarai yra atviri deryboms. Dėl Rusijos veiksmų Venesuelos valstybinė naftos bendrovė PDVSA buvo priversta padvigubinti nuolaidą naftai, kad galėtų ją parduoti Azijoje. Dėl to Karakasas prarado apie 1,5 milijardo dolerių pajamų. Rusijos Federacija įsiterpė ir į Irano naftos tiekimą į Azijos rinką - Irano eksporto apimtys sumažėjo perpus. Vien eksportas į Kiniją sumažėjo trečdaliu. Dėl to Teheranas prarado apie 63% planuotų pajamų.

 

Prognozuojama, kad Iranas ir Venesuela iš dalies pereis prie Vakarų rinkų. JAV valdžia jau aktyviai diskutuoja apie tokį scenarijų su Venesuelos valdžia. Svarstomas net ir Venesuelos gamtinių išteklių gavybos didinimas mainais už sankcijų režimui sušvelninimą. Italija ir Ispanija jau pradėjo pirkti juodąjį auksą iš venesueliečių. Iranas taip pat tikisi abipusiai naudingo suartėjimo su Europos Sąjunga, bet susitarimuose figūruos ir branduolinis klausimas.

(135)
(3)
(132)

Komentarai (8)