[Žinios trumpai] Piontkovskis: „ar pastebėjote? Kremlius paskelbė apie antrąją tarpinę Rusijos kapituliaciją“  ()

Garsus amerikiečių politologas Andrejus Piontkovskis mano, kad tam tikrą sprendimą iš esmės pakeisti Kremliaus ambicijas prieš dvi dienas priėmė bent vienas Kremliaus bokštas, turintis prieigą prie politinės informacijos kanalų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iš tiesų šiandien yra antroji tarpinė Rusijos kapituliacija. Pirmoji buvo ne mažiau sensacinga: kaip gerai pamenate, kovo 25 d. Generalinio štabo viršininko pavaduotojo pareiškė - „jokio Kyjivo nesiruošiam imti“, „visai nežinome kodėl“, „mes čia saugome Donbaso žmones“. Tai buvo radikalus karo tikslų pasikeitimas ir jo pralaimėjimo pripažinimas mūšyje dėl Kyjivo. Ir dabar šiandien yra ne mažiau sensacingas pareiškimas. Ką veikia šie gyvybę teikiantys „himeriai“, – pastebėjo politologas.

Andrejus Piontkovskis pridūrė, kad pastarąsias tris dienas kalbama apie itin tikslius smūgius į vidutinio lygio štabus ir Rusijos ginkluotę. Tiesą sakant, kaip paaiškėjo, rusai neturi jokios apsaugos nuo šių raketų išpuolių.

„Ir šiandien girdime formuluojant visiškai kitokį karo tikslą. Taip, Ukrainai tai vis dar įžūlu ir nepriimtina, bet jau kažkas kito - tai Krymo, „DLR“ ir „LLR“ pripažinimas“, – pabrėžė Piontkovskis. Kitaip tariant, dabar atrodo, kad Kremlius tiesiog bandys jėga Ukrainą priversti pripažinti Donbasą ir Krymą Rusijai. Anksčiau Rusija kartojo demilitarizacijos, „denacifikacijos“ tikslus, teigė, kad kariauja su Ukrainos režimu. Dabar nori tik pripažinimo.

 

Piontkovskis taip pat pastebėjo, kad vis rečiau minima ne tik „karo“ , bet ir „specialiosios karinės operacijos“ sąvoka. Ją keičia „Donbaso gynimas nuo Ukrainos atakų“. Kitaip tariant, propagandiniuose Rusijos naratyvuose vis labiau bandoma pabrėžti geografinį operacijų ribotumą, taip tarsi atsitraukiant nuo visos Ukrainos klausimo.

(43)
(0)
(43)

Komentarai ()