„Wagner” neištvėrė oficialios Kremliaus propagandos: paskelbė tiesą apie sunaikintą HIMARS, žinutė skubiai ištrinta  ()

Rusijos gynybos ministerija teigia turinti „įrodymą“ ir paskelbė žemos kokybės vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas šaudymas į nežinomą objektą, tariamai, HIMARS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje kyla nepasitenkinimas dėl Maskvos pareiškimų, kad Rusijos kariškiai, tariamai, sugebėjo sunaikinti vieną HIMARS MLRS, iš kurios Ukrainos ginkluotosios pajėgos apšaudė Rusijos armijos užnugarį.

Rusijos gynybos ministerija teigia turinti „įrodymą“ ir paskelbė žemos kokybės vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas šaudymas į nežinomą objektą.

Rusijos propagandistų platinama medžiaga be jokių realių įrodymų. Klastotė yra tokia akivaizdi, kad net patys rusai ją neigia.

„Telegram“ kanalas „REVERSE SIDE OF THE MEDAL“, susijęs su „Wagner“, pranešė, kad HIMARS MLRS iš tiesų sėkmingai pasiekia „labai svarbius“ tikslus, o Rusijos teiginiai, kad HIMARS buvo perimtas ar sunaikintas, yra fikcija be jokių įrodymų.

 

Rusijos kariuomenę kritikuojantis įrašas buvo labai greita pašalintas iš „Telegram“ kanalo, tačiau vartotojai jį spėjo išsisaugoti.

Su „Wagner“ susijęs kanalas tvirtina, kad vadinamasis HIMARS sunaikinimas yra netiesa, nes Rusijos gynybos ministerijos paskelbtame vaizdo įraše matyti įprasto miškovežio sprogimas.

 

„Buvo sunaikinta ne HIMARS,  bet miškovežis, kuris vežė rąstus į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų fronto liniją. Ateičiai žinokite, jei pamatysite sumontuotus kadrus, nekokybišką filmuotą medžiagą, kurioje be pikselių ir neaišku kokio rūkstančio objekto, nėra, pagalvokite: informacija netikra. Jei mums tikrai pavyktų surasti HIMARS, o paskui dar ir sunaikinti, patikėkit, kadrų būtų daug, o mūsiškiai nepraleistų progos to transliuoti kelias savaites per dienos naujienas. Dauguma mūsų problemų kyla dėl to, kad meluojame patys sau“, – rašo Rusijos samdiniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(0)
(132)

Komentarai ()