JAV politologas Ukrainai skelbia sensacingą pareiškimą: „tik nepaprašykite leidimo, tiesiog smokite ir Rusijai, ir Baltarusijai!“ (Video)  (1)

Amerikos politologas Ramis Junusas mano, kad Ukraina pati turėtų nuspręsti, ką ir kaip bombarduoti, nes tai ji ginasi nuo fašistinės valstybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jūs patys turit nuspręsti, ką ir kaip bombarduoti. Turite bombarduoti ten, iš kur kyla grėsmė. Jūs ir Baltarusiją galit bombarduoti, jei iš ten į Ukrainą skrenda raketos. Ir Lukašenka, ir visi baltarusiai turėtų žinoti apie tai: jei iš jų atskris raketa, tai ukrainiečių raketa jiems smogs atgal“, – kategoriškai sakė ekspertas, duodamas interviu Aleksandrui Šelestui laidoje „Politika Online“.

Laidos vedėjas pažymėjo, kad idealiu atveju, žinoma, taip turėtų būti, tačiau vis dėlto paklausė, ar bus  Vakarų partnerių leidimas susprogdinti Krymo tiltą.

Į tai politologas atsakė taip: „Jei paprašysi jų leidimo, tai jo nebus. Jei nepaprašysi, tai ramiai pasieksi savo tikslą“.

Tada jis prisiminė, kad Ukraina jau apgynė savo teritoriją, išsaugojo valstybę, sostinę ir visa kitą, neturėdama tokios paramos, kokią turi šiandien. Eksperto teigimu, visa tai įvyko būtent dėl ​​to, kad Ukrainos valdžia vadovavosi savo samprotavimais, su niekuo nepasitarusi ir pas nieką neprašiusi leidimo.

„Ukrainos prezidentui buvo pasiūlyta išskristi, atiduoti Kijevą ir visa kitą“, – pabrėžė Junusas.

Tačiau tai neįvyko ir Ukraina pasiekė savo, ją pradėjo gerbti visame pasaulyje ir ji pradėjo gauti pagalbą. O kai 2014 metais Ukrainos vyriausybės buvo paprašyta nešaudyti Kryme, ji sutiko ir Krymą prarado. Tą patį jie siūlė daryti ir Donbase, priversdami Ukrainą pasirašyti susitarimą dėl pasidavimo.

 

„Tačiau šiandien jūs jau rodote Rusijos Federacijai dantis mūšio lauke ir siunčiate tuos, kurie siūlo taikos sutartį, labai toli. Tokių bus ir ateityje. Išgirsite juos daug kur: per CNN ir „New York Times“. Neklausykite jų - klausykite tik tų, kuriais pasitikite. Atsiminkite, jei kas nors vieną kartą jus išduoda, tai jis kaltas. Jei jis jus išduoda dar kartą, tada jūs kaltas pats. Tai byloja Rytų patarlė. Visada prisiminkit, kas jus išdavė 2014 metais. Pasitikėkit, bet patikrinkit“, – patarė Ramusas Junusas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(181)
(5)
(175)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: