[Žinios trumpai] Keičiasi Rusijos pagrindiniai tikslai Ukrainoje – tikslas nebėra vien tik Donbasas: įvardino priežastį kas viską pakeitė  ()

Rusijos „geografiniai tikslai“ Ukrainoje pasikeitė ir apima ne tik atsiskyrusias Donecko ir Luhansko liaudies respublikas Rytų Ukrainoje, bet ir daugybę kitų regionų, trečiadienį valstybinei žiniasklaidai sakė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dabar mūsų geografija kitokia. Tai ne tik DLR ir LLR, bet ir Chersono regionas, Zaporožės regionas ir daugybė kitų teritorijų“, – sakė jis interviu valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ ir Kremliaus remiamam RT tinklui.

Lavrovas tikslų pasikeitimą susiejo su Vakarų ginklų tiekimu Kijevui.

Jis sakė, kad Rusija negali susitaikyti su tuo, kad „Ukrainos dalyse, kurias valdys prezidentas Zelenskis arba tas, kuris jį pakeis, yra ginklų, kurie kels tiesioginę grėsmę Rusijos teritorijai ir Rytų Ukrainos respublikų teritorijai, kurios paskelbė apie savo nepriklausomybę“.

„Jei Vakarų šalys Ukrainai tieks ilgojo nuotolio ginklus, šie tikslai pajudės dar toliau“, – sakė Lavrovas.

 

Praėjusį mėnesį JAV pristatytos vidutinio nuotolio raketų sistemos HIMARS leido Ukrainai dažniau ir tiksliau atakuoti Rusijos pozicijas už fronto linijų.

Po nesėkmingo bandymo šturmuoti sostinę Kijevą Rusija anksčiau perkalifikavo savo tikslus Ukrainoje ir sutelkė dėmesį į šalies rytus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(21)
(-19)

Komentarai ()