[Žinios trumpai] Košmaras Rusijos biudžetui – skelbiamas 4 trilijonų rublių nuostolis: ekonomistai pašiurpę ir tai dar ne pabaiga  ()

Rusijoje, nepaisant visų vietos valdžios bandymų susilpninti rublį, kad būtų užpildytas biudžetas, Rusijos valiuta ir toliau stiprėja. Antradienio prekyboje dolerio kursas jau nukrito žemiau 55 rublių ir toliau darė rimtą spaudimą Rusijos biudžeto pajamoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekonomistai aiškina, kad dabartinis rublio kursas 55-60 rublių už dolerį yra itin nepalankus Rusijos biudžetui. Vietinė finansų ministerija jau pareiškė, kad Rusijos vyriausybė svarsto rublio silpninimo variantus.

Negana to, pirmosios Rusijos valdžios kalbos ir pareiškimai apie planus mažinti rublį pasigirdo dar birželio pradžioje, tačiau praėjus daugiau nei mėnesiui, Maskva nesugeba ištaisyti situacijos.

Finansininkai pastebi, kad dabartinis rublio kursas mažina į eksportą orientuotų Rusijos įmonių pajamas ir daro stiprų spaudimą ekonomikai, nes po griežtų sankcijų, susijusių su Rusijos kariuomenės invazija į Ukrainos teritoriją, ji slenka į recesiją.

 

„Raffeisenbank“ ekonominis blokas atliko analizę, pagal kurią dolerio kritimas 1 rubliu reiškia RF biudžeto praradimą maždaug 170 milijardų rublių per metus. Nuo Rusijos karinės invazijos į Ukrainą pradžios Rusijos biudžetas „žlugo“, nuostolis prilygsta 4 trilijonams rublių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(53)
(1)
(52)

Komentarai ()