[Žinios trumpai] „Iš kur Ukraina iš anksto žinojo apie valandą X?“ – rusai pradeda suprasti žlugimo mastą ir ima kelti pavojingus klausimus  ()

Rusija nepatenkinta Ukrainos kovinės aviacijos veikla, kurios skaičiai, praėjus beveik penkiems mėnesiams nuo karo pradžios, rodo, kad pirmieji Rusijos smūgiai Ukrainos aerodromams vasario 24 d. buvo nesėkmingi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose buvo paskelbta buvusio Rusijos karo lakūno, kuris valdo „Telegram“ kanalą „Fighterbomber“ (tinklaraštį apie Rusijos okupacinės kariuomenės kovinę aviaciją), publikacija.

Į atsargą išėjęs pilotas teigia, kad, remiantis pačios Rusijos paskelbtais Ukrainos karinių oro pajėgų nuostoliais ore, Ukrainos karinės oro pajėgos nuo pirmojo smūgio vasario 24 d. neteko labai nedaug lėktuvų aerodromuose.

„Vasario 24 d. priešo aerodromuose buvo sunaikinta apie nulį tinkamų naudoti lėktuvų, o tai patvirtina prielaidą, kad ukrainiečiai gerai žinojo karo pradžios dieną ir valandą“, – rašo jis.

Tinklaraštininkas klausia, kaip Ukrainos oro pajėgos iš anksto žinojo apie Rusijos smūgio pradžios laiką ir pagrindinius Maskvos tikslus, ir ar Rusijos šaudymo planas buvo atitinkamai pakoreguotas.

Be to, užsimindamas apie melagingus Rusijos gynybos ministerijos pareiškimus, publikacijos autorius klausia, kiek veiksmingi apskritai buvo pirmieji Rusijos smūgiai.

 

Ukrainiečių tinklaraštininkas iš Donbaso Necro Manceris savo „Twitter“ puslapyje pažymi, kad rusai tik dabar pradėjo suprasti, jog Ukraina turėjo laiko iš anksto pasiruošti Rusijos kariuomenės invazijai ir kad pirmoji smūgio banga buvo kur kas mažiau veiksminga, nei Maskva dar neseniai manė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(88)
(0)
(88)

Komentarai ()

Susijusios žymos: