[Žinios trumpai] Nufilmuota, kaip Ukrainos oro gynybos sistema „Buk“ per 10 sekundžių sunaikina karinį Rusijos droną (Video)  ()

Nuo raketos paleidimo iki priešo lėktuvo sunaikinimo praėjo ne daugiau kaip 10 sekundžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė įspūdingi Ukrainos oro gynybos sistemos „Buk-M1“ kovinio darbo kadrai: sunaikintas Rusijos bepilotis orlaivis „Orlan-10“.

Atitinkamas vaizdo įrašas buvo paskelbtas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „Telegram“ kanale „StratKom“.

Filmuota medžiaga įrodo, kaip Ukrainos oro gynybos sistema be problemų susidoroja su oro taikiniu. Nuo raketos paleidimo iki priešo lėktuvo sunaikinimo praėjo ne daugiau kaip 10 sekundžių.

Rusijos kariuomenė „Orlan-10“ aktyviai naudoja žvalgybai ir savo artilerijos ugnies koregavimui. Jį, kaip ir bet kurį mažo dydžio droną, gana sunku pastebėti tiek akimis, tiek radaru. Numušti taip pat gana sunku – vis dėlto nuo akylos ukrainiečio akies toli nenuskrido.

 

 

„Buk" yra daugiafunkcinė labai mobili vidutinio nuotolio oro gynybos sistema, pirmiausia skirta strateginiams ir taktiniams lėktuvams, sparnuotoms raketoms, sraigtasparniams ir kitiems oro taikiniams sunaikinti.

Priešlėktuvinė raketų sistema gali būti naudojama kariuomenės, karinių objektų, svarbių administracinių-pramoninių ir kitų teritorijų (centrų) oro gynybai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(1)
(93)

Komentarai ()