[Žinios trumpai] Kaip blogi keliai padėjo Ukrainai: okupantai nebeturi kaip permesti karinės technikos į Chersoną  ()

Po smūgių Antonivkos tiltui Rusijos kariuomenė negali per jį perkelti sunkiosios technikos. Tuo tarpu tiltas Nova Kachovkoje taip pat neatlaikytų tankų ar savaeigių pabūklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai patiria sunkumų po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgio Antonivkos tiltui Chersono srityje. Dabar juo neįmanoma perkelti sunkiosios technikos ir sunkvežimių. Apie tai praneša „Defense Express“.

Pasak Chersono regiono tarybos vadovo pavaduotojo Jurijaus Sobolevskio, žala Antonivkos tiltui tokia didelė, kad jie kreipėsi į Maskvą, kad surastų tilto techninius duomenis, reikalingus remontui. Taigi Rusijos kariuomenės aprūpinimas Chersone priklauso nuo dviejų vietų – Nova Kachovkos hidroelektrinės ir nuo geležinkelio tilto šalia Antonivkos tilto.

RF ginkluotosios pajėgos nenaudoja geležinkelio tilto, nes baiminasi, kad ešelonas su tiltu bus sunaikintas.

Blogi keliai padėjo

Per Nova Kachovką taip pat eina geležinkelio tiltas. Tačiau jis yra daug silpnesnis nei Antonivkos tiltas. Autoriai cituoja SSRS laikų žemėlapio duomenis, iš kurių matyti, kad tas tiltu galima važiuoti mašinomis, kurių maksimalus svoris - iki 19 tonų, o ne 60 kaip Antonivkos.

Tanko T-72B3 svoris yra 48 tonos, savaeigių pabūklų - maždaug 42 tonos. Taigi, tankai ir savaeigiai pabūklai galėjo judėti Antonivkos tiltu, o Nova Kachovkos - ne.

Sunkiosios technikos permetimas keliais bus sudėtingas. Tiltas Nova Kachovkoje nuo pat jo pastatymo nebuvo rekonstruotas ir sutvirtintas. Todėl žurnalistai daro išvadą, kad blogi Ukrainos keliai tapo Rusijos Federacijos spąstais. Prastai prižiūrima infrastruktūra nėra ko didžiuotis, bet ukrainiečiams tai dabar kone padeda.

 

Pažymima, kad Rusijos kariai turės tiesti pontoninę perėją prie Chersono. Arba organizuoti keltą. Pirmuoju atveju pralaidumas būtų didesnis, tačiau HIMARS arba išmanių 155 mm sviedinių išvengti nepavyks. Tas pats gali būti ir kelte. Be to, keltas negalės organizuoti stabilaus pralaidumo, kuris reikalingas gana didelei RF ginkluotųjų pajėgų grupei dešiniajame krante.

Todėl jei rusai trauksis, Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali gauti didelį kiekį technikos, kurios priešas negalės pasiimti su savimi.

(48)
(0)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: