[Žinios trumpai] Rusai beviltiškoje situacijoje: Krymas praspyrė, skubiai kreipėsi į Maskvos archyvą, ruošiasi statyti net 1.3 km ilgio pontoninį tiltą  (3)

Gali būti, kad Chersono srities okupantai ims statyti pontoninį tiltą per Dniepro upę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-23 [Žinios trumpai] Rusai beviltiškoje situacijoje: Krymas praspyrė, skubiai kreipėsi į Maskvos archyvą, ruošiasi statyti net 1.3 km ilgio pontoninį tiltą  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 19 ir 20 dienomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos sudavė eilę tikslių smūgių Antonivkos tiltui. Dėl to per jį nebegali judėti karinė technika. Okupantai pradėjo sukti galvą, kaip rasti alternatyvą šiam tiltui, informuoja Chersono srities tarybos pirmininkas Jurijus Sobolevskis.

Įsibrovėliai ir kolaborantai atliko išsamų kelių miesto ruožų tyrimą, kad per upę būtų įrengta pontoninė perėja. Okupantai Maskvos archyvui pateikė prašymą dėl Antonivkos tilto techninės dokumentacijos, tačiau paieška dar nedavė norimų rezultatų, o be dokumentų nėra prasmės pradėti restauravimo darbus. Būtent todėl svarstoma galimybė statyti pontoninį tiltą.

Verta paminėti, kad Antonivkos tilto ilgis yra daugiau nei 1,3 km, pontoninis turėtų būti ne mažesnis. Dniepro plotis mieste beveik visur vienodas. Iš pradžių okupantai kvietė specialistus iš Krymo, kurie dalyvavo Krymo tilto statyboje. Buvo prašoma suremontuoti tiltą, tačiau neturėdami techninės dokumentacijos jie atsisako imtis reikalo.

(88)
(1)
(87)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: