[Žinios trumpai] Fantastika! JK skelbia apie super galingą ginklų paramą Ukrainai  ()

Artimiausiu metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasipildys didele partija ginklų iš JK.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK paskelbė, kad Ukrainai ruošiama didelė partija ginklų. Tikimasi, kad artimiausiu metu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žinioje atsidurs dešimtys artilerijos pabūklų, šimtai bepiločių orlaivių su amunicijos komplektais ir daugybė prieštankinių ginklų.

JK patvirtintame ginklų sąraše yra dvi dešimtys savaeigių ginklų M-109, artilerijos pabūklai L119, 50 000 šaudmenų, skirtų sovietinio tipo ginklams. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovinį pajėgumą susiprins daugiau nei pusantro tūkstančio vienetų prieštankinės ginkluotės, šimtai bepiločių orlaivių ir įvairios amunicijos.

„Ginklų tiekimo mastai ir įvairovė įrodo mūsų ryžtą atremti Rusijos agresiją. Kartu su kitais tarptautiniais partneriais suteiksime Ukrainai įrankius, kurių jai reikia gintis nuo Putino invazijos", – sakė JK gynybos ministras Benas Wallace'as.

 

Yra žinoma, kad JK jau perdavė Ukrainai apie 7000 prieštankinių ginklų, įskaitant NLAW granatsvaidžius, „Javelin“ kompleksus, „Brimstone“ raketas.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau gavo šarvuočius „Stormer“, aprūpintus „Starstreak“ raketų paleidimo įrenginiais, šimtus raketų, tūkstančius artilerijos sviedinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(4)
(187)

Komentarai ()