„Sprogimai buvo tokie galingi, kad savanoriai ištiško gabalais, atpažinti neįmanoma!“ DLR skelbia apie žvėrišką Ukrainos ataką ir didžiulius nuostolius  ()

„DLR“ praneša apie masines kovotojų žūtis po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sunaikinus Rusijos amunicijos sandėlį Šachterske, žuvo daug ORDLO samdinių.

Artimieji vis dar ieško vadinamųjų „savanorių“, kurie dingo po didelio masto sprogimų Rusijos amunicijos sandėliuose okupuotame Šachtiorske, kuriuos liepos 10 dieną atakavo Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis atkreipė dėmesį į publikacijas ORDLO socialiniuose tinkluose.

Savo kanale „Telegram“ jis pažymi, kad naikinant amunicijos sandėlius Rusijos kariniame objekte, žuvo daug samdinių iš okupuotos Donbaso dalies, dabar bandoma surasti aukų šeimas.

„Kaip vėliau paaiškėjo, ten žuvo dešimtys DLR kovotojų. Visuose socialiniuose tinkluose gausu pranešimų apie dingusiųjų paieškas. Sprogimai buvo tokie galingi, kad iš jų liko nedaug. Nebent kūnų fragmentai, kuriuos galima identifikuoti pagal DNR. Iš pradžių „DLR“ pranešė tik apie kelis žuvusius „jaunosios respublikos savanorius“, kurie esą „iškrovė humanitarinę pagalbą“. Likusieji, kaip įprasta, net nebuvo paminėti žodžiu, neva tokių žmonių nebuvo“, – sakė Kazanskis.

Anot jo, dauguma žuvusiųjų bus paskelbti dingusiais be žinios, siekiant formalios priežasties nemokėti kompensacijų jų šeimoms. Tuo pačiu metu Rusijai okupuotų Donbaso dalių gyventojai yra tik vartojimo reikmenys kare prieš Ukrainą.

 

„Jie paskelbs dingusius, nes tai labai patogu. Nereikia pripažinti nuostolių ir mokėti kompensacijų. Taigi, atėjo Rusija, tiesiog sugavo vyrus gatvėse ir kvailai nuvarė iki mirties. Visi šie žmonės mirė be jokios priežasties. Dėl šizofreniškų Putino fantazijų apie didybę. O Rusijai šių mirčių apskritai nėra. Jie net nepateks į statistiką“, – sakė žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(231)
(3)
(228)

Komentarai ()

Susijusios žymos: