Erdoganas parodė Putinui kas yra kas: „čia nėra Vakarų diplomatijos, o Erdoganas – labai rimtas banditas, kuris pastatė Putiną į vietą“ (Video)  ()

Rusijos diktatorius turi žinoti savo vietą - tai priminė Turkijos prezidentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andrejus Piontkovskis įsitikinęs, kad Recepas Tayyipas Erdoganas neatsitiktinai privertė laukti Vladimirą Putiną, tai buvo padaryta siekiant pastatyti Rusijos diktatorių į savo vietą.

Rusijos opozicionierius, publicistas, politologas ir matematikas Andrejus Piontkovskis, „24 kanalo“ vedėjos prašymu pakomentavo situaciją su Putinu ir Erdoganu.

Kalbama apie tai, kad Rusijos prezidentas Turkijos kolegos turėjo laukti beveik minutę. Internete jau išplito vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip Putinas stovi, daro neramius judesius ir gana keistai judina burną, tarsi ką nors kramtytų.

„Mes žinome, kaip Putinas nemėgsta laukti. Jis visada tyčia vėluoja į visus susitikimus. O čia jis minutę stovėjo tylėdamas ir laukė R. T. Erdogano. Tai kažkoks nelaimingas atsitikimas, gal Erdoganas buvo sulaikytas? Ar tai vis tik buvo signalas Putinui, kurį ir mes turėtume suprasti?", – paklausė žurnalistė Piontkovskio.

 

„Tai jokiu būdu ne atsitiktinumas“, – iškart atsakė politologas. Ir pridūrė, kad Putinas anksčiau privertė popiežių laukti valandą, o britų karalienė turėjo 20 minučių nervingai vaikščioti priešais Bakingamo rūmus laukdama Rusijos „caro“.

„Toks jo įprastas elgesys, „gopniko“ elgesys. Tačiau su Erdoganu jis turi daug rimtesnių bėdų“, – pažymėjo Andrejus Piontkovskis. – „Gopnikas gali leisti taip elgtis su protingais berniukais, tačiau susidūręs su banditu yra priverstas elgtis kitaip. Šiame pasaulyje Putinas yra smulkus banditėlis, o Erdoganas – rimtas įteisintas gangsteris“. Po tokio įdomaus ir netikėto palyginimo ekspertas pabrėžė, kad Turkijos prezidentas sąmoningai privertė stovintį Kremliaus diktatorių laukti, kad parodytų, kas yra kas.

 

Piontkovskis taip pat leido suprasti, kad toks drėbtelėjimas „šlapiu skuduru per veidą“ V. Putinui yra tik ledkalnio viršūnė Rusijos ir Turkijos santykiuose. Daug rimčiau yra tai, kad 2020 metais, per Karabacho karą, Rusijos Federacijos prezidentas neužstojo savo sąjungininkės Armėnijos. Jis nedrįso kariauti su R. T. Erdoganu, Erdoganas suteikė visapusišką pagalbą Azerbaidžanui ir dėl to Armėnija prarado Karabachą. Visa tai rodo, kad Putinas nėra toks baisus, kaip nori pasirodyti: yra asmenybių, kurios yra stipresnės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(5)
(49)

Komentarai ()