[Žinios trumpai] Nauji automobiliai pranyko! Kas vyksta didžiuliuose Rusijos sandėliuose?  ()

„Situacija rinkoje katastrofiška“, - teigia „Autonews“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujų importuotų automobilių atsargos Rusijos prekiautojų sandėliuose baigėsi. Didžiulės aikštelės dabar tuščios ir artimiausiu metu automobilių ten neatsiras.

„Autonews“ rašo, kad naujų automobilių trūkumas Rusijoje darosi vis aštresnis. Šalyje beveik neliko populiarių markių užsienio automobilių.

Didžiuliai automobilių pardavėjų sandėliai didžiuosiuose Rusijos miestuose ištuštėjo. Kaip įrodymas, pateikiamos kelių prekybininkų stovėjimo aikštelių, esančių netoli Sankt Peterburgo, nuotraukos, darytos su dronu. Dauguma aikštelių tuščios ir tik keliuose iš jų yra nedaug automobilių. O juk kiekviena tokia aikštelė gali sutalpinti 5-10 tūkstančių automobilių.

Sankt Peterburge anksčiau būdavo realizuojama 7 % visų automobilių pardavimų Rusijos Federacijoje (daugiau - tik Maskvoje ir Maskvos srityje). Anksčiau mieste ir jo apylinkėse dirbo didelės surinkimo gamyklos „Hyundai-Kia“, „Nissan“ ir „Toyota“.

 

Dabar visos šios gamyklos stovi ištuštėjusios, nes automobilių importas į Rusijos Federaciją, pritaikius sankcijas, praktiškai nutrūko (automobiliai įvežami tik iš Kinijos). Rusijos automobilių gamintojai VAZ ir UAZ dirba su pertraukomis, o jų gaminių asortimentas smarkiai susiaurėjo. Be to, automobiliai gaminami supaprastinta forma, be ABS ir oro pagalvių.

Esant tokiai situacijai, prekiautojai stengiasi kuo ilgiau išlaikyti automobilius, todėl automobiliai brangsta. „Autonews“ situaciją rinkoje pavadino katastrofiška.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(1)
(78)

Komentarai ()