[Žinios trumpai] Piontkovskis: „esu 100% tikras, kad Kadyrovas keršija Ukrainai už Čečėniją ir tyliai ruošiasi dideliam karui“  ()

Andrejus Piontkovskis įsitikinęs, kad po Ukrainos pergalės ir Putino žlugimo Rusijoje kils pilietinis karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicionierius, publicistas, žurnalistas, politikas ir matematikas Andrejus Piontkovskis pakomentavo naujausią R. Kadyrovo pareiškimą, kad po Ukrainos užkariavimo jis taip pat ketina demilitarizuoti Lenkiją.

„Tiesą sakant, daug įdomiau ne tai, ką sako Kadyrovas, o tai, ką jis veikia šalies viduje. Jis reikalavo įrengti priešraketinės gynybos sistemą Čečėnijoje, netoli jo gimtojo kaimo“, - pokalbio su Nataša Vlaščenka metu pastebėjo ekspertas. „Ar žinote, ko jis bijo? Jis supranta, kad laimėjus Ukrainą ir žlugus Putinui, Rusijoje prasidės pilietinis karas. Ir visi žino, kad visos saugumo pajėgos yra prieš Kadyrovą. Ir tai yra pirmasis R. Kadyrovo reikalavimas įrengti priešraketinę gynybos sistemą prie jo protėvių kaimo – pirmasis pilietinio karo pliūpsnis Rusijoje, kuris neišvengiamai baigs gėdingą Putino avantiūrą Ukrainoje“.

Po to Piontkovskis išsakė netikėtą mintį. Jo nuomone, R. Kadyrovas taip aktyviai dalyvauja kare prieš Ukrainą, nes čečėnams visi iš šiaurės atvykę ir juos sunaikinę žmonės yra vienodi. Jie ukrainiečius suvokia „pagal Putiną“ - tai yra, kaip tuos pačius rusus.

„Jis (Kadyrovas – red.) dabar tiesiog žudo slavus ir savo iškrypusiu protu keršija už visus Rusijos nusikaltimus Čečėnijoje. Esu tuo visiškai tikras“, – sakė Rusijos opozicijos lyderis.

 

Tada Vlaščenkos pašnekovas nusprendė argumentuoti savo poziciją: „Parašiau straipsnį „Rusija kaip Čečėnijos dalis“. Mane pribloškė tai, kad Politkovskaja (Rusijos žurnalistė), kuri tiek daug padarė dėl čečėnų, buvo nužudyta čečėnų. Atradau fantastišką dalyką: čečėnams nėra skirtumo tarp Putino ir Politkovskajos. Jiems tai yra rusai, kurių reikia nekęsti ir sunaikinti“.

Pasak Andrejaus Piontkovskio, R. Kadyrovas turi pagrindo reikalauti papildomos saugumo infrastruktūros, nes pilietinis karas Rusijoje neišvengiamas ir jis jam ruošiasi.

(69)
(4)
(65)

Komentarai ()

Susijusios žymos: