[Žinios trumpai] Paaiškėjo tragiška Rusijos ekonomikos situacija: įmonės užsidaro beveik kiekvieną dieną, mažiausiai 350 tūkst. naujų bedarbių, iš gamybos beliko vos 3,3 %  (2)

Propagandiniai mitai apie „naudingas“ Vakarų sankcijas sparčiai griūva kartu su Rusijos ekonomika. Rusijos Federacijoje prasidėjo katastrofiški ekonominiai procesai, eilė pramonės šakų nukentėjo nuo karo. Kol Rusijos Federacijos propaganda bando įtikinti rusus, kad egzistuoja paralelinis realus Visatos gyvenimas, kuriame „nėra karo“, vergovės ir yra tapatus laisvei, Rusijos ekonomika sparčiai žlunga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamyklos ir įmonės užsidaro beveik kiekvieną dieną. Vien iš tų įmonių, kurios paliko Rusijos Federaciją, be darbo liko 350 tūkst. žmonių. Automobilių gamyba sumažėjo 33 kartus, rašo „Mozhemobyasnit“. Iš pagrindinių pramonės šakų gamybos (rodikliai vasaros pradžioje, palyginti su 2021 m.) liko tik tokia dalis:

  • automobiliai: 3,3 %;
  • autobusai, sveriantys iki 5 tonų: 22,6 %;
  • šviesolaidiniai kabeliai: 19,2 %;
  • buitinės skalbimo mašinos: 40,8 %;
  • šaldytuvai: 41,9 %;
  • krovininiai automobiliai: 48,2 %;
  • kintamosios srovės varikliai: 50,1 %;
  • liftai: 65,3 %.

Grūdų vežimas sumažėjo 14,1 proc. Įdomu tai, kad V. Putinas karo metais žadėjo eksportuoti rekordinį Rusijos Federacijos istorijoje grūdų kiekį, kai įsibrovėliai iš Ukrainos atgabeno tūkstančius tonų vogtų kviečių. Šiais metais sankcijos gali lemti Rusijos ekonomikos kritimą 6,4–11,5 proc., skaičiuoja RANEPA (Rusijos nacionalinės ekonomikos ir viešojo administravimo akademija) ekspertai. 2023 metais Rusijos ekonomika gali susidurti su dar didesniais sunkumais. Ir visi V. Putino kontroliuojamos valdžios bandymai gelbėti situaciją nepasiteisins. Vienintelis būdas sustabdyti katastrofą – baigti karą.

 

„Ateityje tikriausiai, jei niekas iš esmės nepasikeis, Rusija patirs vystymosi sulėtėjimą, pažangiausių pramonės šakų atsitraukimą, technologinio ir intelektualinio atsilikimo nuo likusio pasaulio didėjimą“, – rašo žiniasklaida. Tačiau ekonomistai negali pateikti išsamesnės prognozės dėl precedento neturinčių sankcijų, nenuspėjamos karo baigties ir taip pat neaiškių V. Putino sprendimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(58)
(1)
(57)

Komentarai (2)