[Žinios trumpai] WSJ redakcija įvertino „Gepard“ perdavimą Ukrainai: „Scholzas daro Vokietijai pasaulinę gėdą“  ()

Nuo sprendimo dėl „Gepard“ tiekimo paskelbimo iki jų atvykimo į Ukrainą praėjo 3 mėnesiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas užsitraukė gėdą pasaulio ir vidaus politikos arenose dėl lėto karinės pagalbos tiekimo Ukrainai.

Apie tai parašė „Wall Street Journal“.

Gepardas yra greičiausias gyvūnas pasaulyje, galintis išvystyti iki 112 km/val. greitį.  Jei vokiečių savaeigiai priešlėktuviniai pabūklai „Gepard“ judėtų tokiu tempu, jie 1700 kilometrų kelionę į Ukrainą būtų įveikę maždaug per 16 valandų. Vietoj to, prireikė trijų mėnesių, kol pirmieji trys įrenginiai atvyko į Ukrainą, po to, kai Berlynas balandį pranešė, kad juos išsiųs.

WSJ redaktoriai mano, kad O. Scholzo strategija yra gėdinga pasauliui ir vidaus politinėms arenoms. Net pareiškimas apie karinę pagalbą Ukrainai buvo paskelbtas tik praėjus dviem mėnesiams nuo Rusijos Federacijos invazijos į Ukrainą pradžios. Kanclerio strategija buvo atidėti sunkiosios ginkluotės pristatymą Ukrainai, matyt, tikintis, kad bus susitarta dėl karo nutraukimo.

Pažymima, kad Berlynas savo veiksmus bandė pateisinti tuo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos neturi savo technikos arba jos pačios neturi pakankamai ginklų. Tačiau tai nesutrukdė labiau pažeidžiamai Lenkijai ir Baltijos šalims aprūpinti Ukrainą sunkiąja ginkluote.

Kaip rašo žurnalistai, gera žinia yra ta, kad Olafas Scholzas vis labiau izoliuojamas savo administracijoje, kai reikia apginkluoti Ukrainą. Žaliųjų partijos (koalicijos dalis) lyderis jau kelis mėnesius reikalauja pagreitinti ginklų tiekimą.

 

Laisvosios demokratų partijos koalicijos narė Marie-Agnes Strack-Zimmermann paragino O. Scholzą atsisakyti sudėtingų „cirkuliacinių mainų“. Jų pagalba Vokietija turėtų tiekti naujus ginklus šalims, tiekiančioms sovietinius ginklus Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Liepos 25 d. Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas paskelbė apie pirmųjų trijų „Gepard“ atvykimą į Ukrainą kartu su priklausančia amunicija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(4)
(25)

Komentarai ()