[Žinios trumpai] Rusijoje nebeįmanoma nusipirkti naujo automobilio: masiškai uždaromi automobilių salonai – skelbiama, kas vyksta  ()

Dešimtys garsių pasaulio automobilių prekių ženklų įmonių Rusijos Federacijoje sustabdė savo darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje prasidėjo automobilių prekybos salonų uždarymo banga. Daugelis oficialių prekiautojų riboja savo verslą, nes negali dirbti pagal sankcijas.

Apie tai pranešė agentūra „AUTOSTAT“.

Anot jos, nuo balandžio iki birželio Rusijoje buvo uždaryta 160 automobilių prekybos vietų. Dauguma jų prekiavo sankcijas palaikančių ir iš Rusijos rinkos pasitraukusių markių automobiliais. Dabar jie tiesiog neturi ką parduoti – prekiautojų sandėliai tušti.

„Chevrolet“ prekės ženklas pirmauja – nustojo veikti 35 jo atstovybės. Pastebėtina, kad dauguma Rusijoje parduodamų modelių buvo pagaminti ne JAV, o Uzbekistane, įmonėje „UzAuto Motors“.

Antroje vietoje yra „Jaguar Land Rover“ atstovybės (uždaryta 11), o trečioje – „Peugeot“ (7). Be to, nustojo veikti 6 „Renault“ salonai, 5 – „Cadillac“, 3 – „Mini“, 2 – „Opel“ ir „Volvo“.

Naujų automobilių pardavimas Rusijoje sumažėjo 4,5 karto.

Tuo pačiu metu buvo atidarytos 59 naujos atstovybės ir beveik visos jos atstovauja Kinijos prekių ženklams. Tiesą sakant, automobiliai į Rusijos Federaciją importuojami tik iš šios šalies. Taigi, „Exeed“ atidarė 13 salonų, „Chery“ – 7, o „Geely“ – 5. Iš viso Rusijos Federacijoje dabar įregistruoti 3102 automobilių prekybos salonai, o balandį jų buvo 3203.

 

Automobilių rinkos ekspertai prognozuoja ir toliau mažėjantį atstovybių skaičių. Anksčiau didžiojo Rusijos automobilių importuotojo „Rolf“ direktorė Svetlana Vinogradova teigė, kad iki metų pabaigos Rusijoje gali likti tik 1600 automobilių prekybos atstovybių.

Rusijoje pradėtas gaminti „Niva“ be ABS ir oro pagalvių, o tai pasirodė daug brangiau nei tikėtasi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()