[Žinios trumpai] Ukrainos tankų įgula pasidalino įspūdžiais vairuojant trofėjinį naujausią rusišką tanką T-80BVM (Video)  ()

Ukrainos kariai pasinaudojo Rusijos tankų naujovėmis prieš jo kūrėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos „Nashe Misto“ žurnalistai kalbėjosi su T-80BVM (rusiško pagrindinio kovinio tanko T-80 moderni versija, kuri Rusijos armijoje pradėjo tarnybą tik 2018 metais) įgula.

Trofėjinio tanko vairuotojas pažymėjo jo mobilumą ir kovinę galią:

„Labai galinga transporto priemonė. Didelė ugnies galia, labai geras matomumas, variklis, patogus valdyti ir greitas. Tai labai greita transporto priemonė. Greitai atvažiuoja, atakuoja ir išvažiuoja“.

Iš tiesų, greitis, kurį gali pasiekti T-80BVM, yra stiprioji šios transporto priemonės pusė – iki 80 km/val. Tankas aprūpintas praktiškesne ir patikimesne dujų turbina, priešingai nei T-72 šeimos analogas, kaip pažymėjo „WeaponSystems“, tačiau, kita vertus, jis sunaudoja daugiau degalų.

Birželį paskelbtame interviu su rusų tanko įgulos nariu galime sužinoti, kad per didelės degalų sąnaudos sukėlė rūpesčių Rusijos logistikai Ukrainoje. Nepaisant to, jie yra priversti išnaudoti tanko greitį, kad nebūtų pašauti ukrainietiškais prieštankiniais ginklais.

Pasirodo, rusai bijo vakarietiškų modernių prieštankinių raketų, tokių kaip „Javelin“ ar NLAW, galinčių „mirtinai“ sugadinti transporto priemonę, nepaisant naujausių „Relikt“ sprogstamųjų reaktyvinių šarvų,  kuriais yra aprūpintas T-80BVM.

 

Štai kodėl rusai greičiausiai bando vengti tiesioginio savo tankų kontakto su Ukrainos pėstininkais, aprūpintais nešiojamaisiais paleidimo įrenginiais, užuot įsitraukę į tankų dvikovą su prastesnėmis transporto priemonėmis.

Tačiau Ukrainos pajėgų rankose T-80BVM tokios problemos neturi, nes Rusijos kariuomenė neturi tokio pat lygio prieštankinės ginkluotės. Gegužę buvo gautas pranešimas apie T-80BVM įgulą, kuri tuo metu jau turėjo penkis rusiškus tankus ir 24 kitas transporto priemones. Ir birželį jai pavyko nugalėti tanką T-72B3, kuris iš esmės yra panašus į T-80BVM.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()