[Žinios trumpai] „Tiesą sakant, tai visiškas pipiec!“ Rusijos lėktuvus remontuos Iranas – analitikas pašiurpęs, saugumas bus kaip Afrikoje  ()

Iranas pasirašė susitarimą su Rusija dėl jai priklausančių vakarietiškos gamybos lėktuvų dalių ir įrangos tiekimo, taip pat dėl remonto ir techninės priežiūros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai naujienų agentūrai „Mehr“ pranešė Irano civilinės aviacijos atstovas Mirakbaras Razavi.

Komentuodamas susitarimą, Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas rašo, kad ši žinia nieko gero nežada nei Rusijos aviacijai, nei jos keleiviams.

„Tiesą sakant, tai visiškas pipiec!“, – rašo jis.

Pasak eksperto, Irano civilinė aviacija yra viena nesaugiausių pasaulyje. Pagrindinė problema yra būtent orlaivių atsarginių dalių trūkumas ir daugybė padirbtų, labai nusidėvėjusių, žemos kokybės dalių. Dėl techninių problemų 50 procentų iš turimų 386 Irano orlaivių neskraido. Naujausias Irano turimas lėktuvas „Airbus A-330“ yra 1992 metų gamybos.

Pasak jo, lėktuvų avarijų skaičius Irane mažėja, tačiau dėl to, kad sumažėjo pačių skrydžių. Remiantis konkrečiais skaičiais Irano aviacijos saugumas yra laukinių  Afrikos šalių lygio.

 

„Ir būtent dabar Iranas padės Rusijos aviacijos pramonei. Neįmanoma sugalvoti geresnės antireklamos Rusijos lėktuvų skrydžiams“, – sakė jis.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą Vakarai uždraudė tiekti atsargines dalis vakarietiškos gamybos Rusijos lėktuvams, taip pat atsisakė juos prižiūrėti ir remontuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()