[Žinios trumpai] Panašu, kad Putinas pražudys „Gazprom“ – tai, kas vyksta, tiesiog beprotiška  ()

Rusijos dujų pramonės ir finansų sistemos ateitis šiandien kybo ant plauko. Kremlius naikina vieną iš pagrindinių šalies finansavimo šaltinių – „Gazprom“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę „YouTube“ kanale Ходорковский LIVE išsakė Rusijos naftos ir dujų analitikas Michailas Krutychinas.

Jis pažymėjo, kad Rusija dujas kaip ginklą naudoja nuo 2005 metų, tačiau tik dabar jie susiprato dėl Europos. Šiuo metu vyksta aktyvus Rusijos „dujų karo“ su ES etapas. Maskva drastiškai sumažino dujų tiekimą Europos rinkai žiemos išvakarėse, prisidengdama išgalvotu „techninių priežasčių“ pretekstu. Iš esmės Kremlius naudoja „Gazprom“ kaip priemonę šantažuoti Europą ir tuo žudo kompaniją, pabrėžė Krutychinas.

„Gazprom“ yra paversta Kremliaus politiniu įrankiu. Ir bendrovė elgiasi ne kaip verslininkas, o kaip savižudis. Bendrovė naikina save kaip dujų eksportuotoją pagrindinėje rinkoje – Europoje“, – sakė ekspertas.

Jis priminė, kad dėl agresyvios Maskvos politikos nemažai Europos šalių jau atsisakė rusiškų dujų: Ukraina, Suomija, Estija, Latvija, Lietuva, Lenkija, Bulgarija, ir tų šalių skaičius augs. Europa ruošiasi drastiškai sumažinti dujų  pirkimą iš Rusijos, kad atsikratytų energetinės priklausomybės.

Dėl šantažo Maskvos dujų tiekimas į Europą visiškai nutrūks ir tai pražudys „Gazprom“, o tuo pačiu ir Rusijos biudžetą.

 

Pasak Krutychino, Europos reakcija rodo, kad ji susiprato ir nebegalvoja, kaip pasiekti susitarimus su Maskva dėl dujų tiekimo didinimo. Europoje ieškoma būdų, kaip susidoroti su krize mažiausiai skausmingu būdu, kai rinkai pradedamas nutraukti rusiškų dujų tiekimas.

„Europoje dabar politiniai sprendimai krypsta link to, kad būtina iki galo atsispirti Rusijos spaudimui. Visi supranta, kad derėtis su šantažuotoju, karo nusikaltėliu ir tarptautiniu teroristu yra nuostolinga. O viešoji nuomonė daugelyje šalių vyrauja tokia, kad bus sunku, bet išgyvensime“, – sakė Krutychinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()