[Žinios trumpai] „Mes laikomės duoto žodžio!“ Po didžiulio vėlavimo Vokietija į Ukrainą atsiuntė galingus MLRS MARS-II ir artileriją PzH-2000  (1)

Be trijų MLRS, Berlynas Ukrainos kariams išsiuntė PzH 2000 savaeigių artilerijos įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms padovanojo daugkartinio paleidimo raketų sistemas MARS-II ir dar tris haubicas „Panzerhaubitze 2000“. Apie tai rašo „Tagesschau“ naujienų tarnyba, remdamasi Vokietijos gynybos ministrės Christine Lambrecht pareiškimu.

Be to, pasak Christine Lambrecht, rudenį oficialusis Berlynas Kyjivui perduos dar tris savaeigius pabūklus, oro gynybos sistemas IRIS-T ir 3 šarvuotas gelbėjimo mašinas.

„Pateiktos žadėtos daugkartinio paleidimo raketų sistemos MARS-II ir dar trys savaeigės haubicos PzH 2000. Mes laikomės savo žodžio“, – tęsė Ch. Lambrecht ir pridūrė, kad Kyjivas taip pat gaus „Kobra“ tipo artilerijos aptikimo radarą, kuris leis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos brigadai greitai nustatyti priešo dalinių pozicijas.

Karinės pagalbos siuntimą iš Vokietijos patvirtina ir Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas.

„MLRS MARS-II jau perdavė Ukrainai mūsų vokiečių sąjungininkai. Rusai gaus (ugnies – red.)“, – savo „Telegram“ kanale rašė Jermakas.

 

Birželio pradžioje Vokietijos žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad Vokietija planuoja Ukrainai perduoti daugkartinio paleidimo raketų sistemas MARS-II. Žurnalistai tvirtino, kad MLRS bus siunčiami iš Bundesvero sandėlių kartu su priešlėktuvinių raketų sistema „Iris-T“ ir tūkstančiais šaudmenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(75)
(2)
(73)

Komentarai (1)