Atsargos pulkininkas: Putinas aiškiai žino – žengus šį žingsnį, jis būtų nužudytas  ()

Gynybos paramos fondo vadovas, atsargos pulkininkas Vaidotas Malinionis sako neatmetantis taktinio branduolinio ginklo panaudojimo iš Rusijos pusės tikimybės, jei okupantams vis prasčiau seksis kariauti Ukrainoje. Visgi, pasak eksperto, Vladimiras Putinas aiškiai žino: tokiu atveju kitas taikinys būtų ne Maskva ar Sankt Peterburgas, o jo bunkeris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai ketvirtadienį kalbama Delfi TV laidoje „Iš esmės“.

„Tuo branduoliniu ginklu, kuo jiems mažiau seksis, tuo dažniau gąsdins. Paties panaudojimo tikimybė, manau, yra, bet ji nedidelė“, – sakė atsargos pulkininkas.

Jis atkreipė dėmesį į ankstesnius Vakarų perspėjimus Rusijai.

„Putinas gavo labai aiškią žinutę iš Jungtinės Karalystės, kad jie savarankiškai imsis veiksmų, jei kas nors tokio atsitiks. Taip pat ir iš JAV, kur buvo pasakyta, kad smūgis, jei tu panaudosi branduolinį ginklą, bus atgal ne į Maskvą, ne į Sankt Peterburgą, bet tiesiai į tavo bunkerį. Kitais žodžiais sakant, kad mes tave nužudysime ir neišsaugos nė bunkeris“, – priminė V. Malinionis.

Be to, kaip akcentavo pašnekovas, V. Putinas vis tiek veikia ne vienas.

 

„Yra jo chunta ar karteliai, jei kalbame apie mafiją, – tai yra žmonės, kurie myli gyvenimą, sprendžiant iš to, kokias jie jachtas statosi, kokius rūmus turi. Aš manau, kad jie tą gyvenimą gal ir labiau myli nei bet kas kitas. Jie patys supranta, į kokį žaidimą įsiveltų, jei panaudotų taktinį branduolinį ginklą toje pačioje Ukrainoje“, – teigė V. Malinionis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(76)
(2)
(74)

Komentarai ()