[Žinios trumpai] Girkinas paviešino, kaip Ukrainos artilerija fronte triuškina rusus: „Kala žymiai geriau nei mūsų „Zoologijos sodai“, tikrai geriau. Visi taip sako“  ()

Žinomas rusų teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas tvirtina, kad Rusijos kariuomenė bando nuslopinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos ugnį, tačiau negali to padaryti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose toliau plinta informacija apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos pranašumą. Buvęs Rusijos FSB karininkas ir Donecko separatistų vadas teroristas Igoris Girkinas komentuodamas karo eigą teigė, kad Ukrainos kariuomenės artilerija šaudo tiksliau ir geriau nei Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariai.

„Priešas šaudo tiksliau, visi tai pripažįsta, nes jie tiesiog turi viską. Jei kas nors mano, kad Ukrainos artilerija šaudo blogai arba kažko jiems trūksta, tai jie turi viską ir jų ten daug! Sako, visuose fronto sektoriuose gerai šaudo. Ir ne tik į aikštes pataiko iš minosvaidžių, gerai pataiko ir iš pabūklų. Ir pataiko greitai. Turi puikią kovos prieš artileriją sistemą. Yra elektroninės sistemos, vakarietiškos. Geriau nei mūsų „Zoologijos sodai“, tikrai geriau, visi taip sako“, – sakė jis.

Pasak Strelkovo, Rusijos kariuomenė bando nuslopinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos ugnį, bet negali to padaryti. Savo ruožtu Ukrainos kariai sugebėjo įvaldyti efektyvią tolimojo nuotolio artileriją, kurios salvės naikina didelius Rusijos amunicijos sandėlius ir vadavietes.

 

„Dabar mūsiškiai bando likviduoti priešpriešinę ugnį ir negali jos nuslopinti. Priešas iš tikrųjų sutelkė savo pastangas kurdamas raketinės artilerijos grupę, kurią naudoja gana sėkmingai, naikindamas svarbiausius artilerijos amunicijos sandėlius, kariuomenės vadavietes“, – sakė Strelkovas.

„2022 m. vasaris. Rusijos imperialistai sako, kad Ukraina kris po trijų dienų. Po penkių mėnesių Rusijos imperialistai giria Ukrainos artileriją ir pripažįsta, kad ji veikia geriau nei rusiška. O RF ginkluotosios pajėgos negali nuslopinti Ukrainos baterijų“, - Girkino pasisakymus pakomentavo žurnalistas Denisas Kazanskis.

(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: