[Žinios trumpai] Žurnalistai aptiko dar negirdėtą Kremliaus karo mašinos finansavimo šaltinį: vagia Sudano auksą  (2)

Savo ruožtu Rusija suteikė stiprią politinę ir karinę paramą vis labiau nepopuliarėjančiai Sudano karinei vadovybei, kuri, pasak tyrimą atlikusių žurnalistų, žiauriai slopina šalies demokratinį judėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos lėktuvai kontrabanda išgabena Sudane nelegaliai iškastą auksą, kurio reikia karui su Ukraina finansuoti. Apie tai praneša CNN, atlikusi žurnalistinį tyrimą.

Atlikę žurnalistinį tyrimą, žiniasklaidos darbuotojai išsiaiškino, kad praėjus kelioms dienoms po to, kai Maskva pradėjo kruviną karą prieš Ukrainą, Rusijos krovininis lėktuvas iš Sudano sostinės Chartumo nelegaliai išvežė apie toną aukso. Brangusis metalas buvo paslėptas po sausainių dėžutėmis.

CNN praneša, kad tai buvo vienas iš mažiausiai 16 žinomų Rusijos aukso kontrabandos skrydžių iš Sudano.

Leidinio teigimu, už Sudano gamtos išteklių grobstymą yra atsakingas Jevgenijus Prigožinas. Jis yra tarpininkas tarp Maskvos ir Sudano karinės chuntos. Prigožinas taip pat yra Rusijos oligarchas ir pagrindinis prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas.

Be to, Dokumentų centras informavo leidinį, kad Aleksandras Sergejevičius Kuznecovas (vienas iš „Wagner“ darbuotojų) pastaraisiais metais vadovavo pagrindinėms Sudano aukso kasybos, perdirbimo ir tranzito įmonėms.

 

Beje, aukso gavybos centras yra giliai dykumoje, Sudano šiaurės rytuose. Tai Rusijos aukso kasyklos, virš kurių iki šiol plevėsuoja SSRS vėliava.

Sudano gamtos turtų grobstymas ir Sudano aukso kontrabanda leidžia Rusijai nenukentėti nuo JAV ir ES sankcijų ir toliau finansuoti karą Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(15)
(-7)

Komentarai (2)