[Žinios trumpai] G. Schröderio vizitas pas Putiną šokiravo visus: „Krymas – rusų, bent 100-ui metų“  ()

Buvęs Vokietijos kancleris paskelbė apie Rusijos Federacijos norą sėsti prie derybų stalo su Ukraina, tačiau pažymėjo, kad Krymas neva yra rusiškas, išskyrus Krymo totorius. Jis išreiškė abejones, ar V. Putinui pavyks apleisti pusiasalį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-04 [Žinios trumpai] G. Schröderio vizitas pas Putiną šokiravo visus: „Krymas – rusų, bent 100-ui metų“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis praėjusią savaitę lankėsi Rusijoje ir teigė susitikęs su Vladimiru Putinu. Po to jis pasisakė už „Nord Stream 2“ atnaujinimą, paskelbė apie V. Putino norą sėsti prie derybų stalo su Ukraina, taip pat teisingu pavadino kolegės Angelos Merkel 2008-ųjų sprendimą neleisti Ukrainai įstoti į NATO. Buvęs „Rosneft“ direktorių valdybos vadovas tai pareiškė interviu metu žurnalui „Stern“ ir televizijos kanalui „RTL/ntv“.

Gerhardas Schroederis sakė, kad gera žinia yra ta, kad Kremlius pasisako už karo užbaigimą taikos derybomis. Anot jo, pirmoji sėkmė – Stambule pasirašytas sandoris dėl grūdų eksporto iš Ukrainos uostų. G. Schroederis mano, kad tendencija gali būti palaipsniui išplėsta iki ugnies nutraukimo.

Be to, politikas invaziją į Ukrainą pavadino „Rusijos valdžios klaida“.

Buvęs Vokietijos kancleris idėją karinėmis priemonėmis grąžinti Ukrainai Krymą taip pat pavadino absurdiška. Jis pažymėjo, kad regionas tariamai yra rusiškas, išskyrus Krymo totorius. G. Schroederis taip pat išreiškė abejonę, ar V. Putinui pavyks apleisti pusiasalį, o jį susigrąžinti prireiks laiko.

„Gal ne 99 metus, kaip Honkonge, o kitoje kartoje“, – sakė jis.

 

Gerhardas Schroederis taip pat sakė, kad Donbaso grąžinimas Ukrainai atrodo sudėtingesnis. Jis mano, kad reikės ieškoti sprendimo pagal Šveicarijos kantonų pavyzdį (kiekvienas kantonas turi savo konstituciją ir įstatymus – red.).

Buvęs Vokietijos vadovas pridūrė, kad pagrindinis klausimas – ar yra noras baigti karą. Jo nuomone, turėtų padaryti nuolaidų abi šalys. G. Schroederis taip pat pasidžiaugė, kad Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas nusprendė tapti tarpininku Rusijos ir Ukrainos klausimais, tačiau „be Vašingtono pritarimo tai neveikia“.

Buvęs kancleris teigė, kad Angelos Merkel ir Franko Walterio Steinmeierio sprendimas blokuoti Ukrainos įstojimą į NATO 2008 metais buvo išmintingas sprendimas. Anot jo, alternatyva Ukrainai galėtų būti karinis neutralumas be narystės Aljanse, kaip Austrijos.

 

Buvęs „Rosneft“ direktorių tarybos vadovas mano, kad dėl Rusijos invazijos įšaldyto „Nord Stream 2“ paleidimas galėtų išspręsti opią degalų trūkumo problemą.

„Jis jau baigtas. Jei viskas klostysis labai blogai, yra šis dujotiekis, o veikiant abiem dujotiekio atšakoms neturėsime problemų dėl tiekimo Vokietijos pramonei ir Vokietijos namų ūkiams“, – sakė G. Schroederis.

Jis pridūrė, kad toks Berlyno sprendimas sumažintų finansinę naštą Vokietijos piliečiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(63)
(-60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: