[Žinios trumpai] Genialusis Zalužnas trina rankomis? Gali būti, kad „Chersono maišas“ yra specialiai Putinui paspęsti spąstai ir jis į juos pakliuvo  ()

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas dėl Chersono klausimo subtiliai sužaidė psichologinėmis Rusijos Federacijos diktatoriaus Vladimiro Putino savybėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išradingasis V. Zalužnas trina rankomis – apie „referendumą“ svajojantis V. Putinas varo kariuomenę į „Chersono maišą“. Rusijos kariuomenei gresia grandiozinis pralaimėjimas.

Rusijos žurnalistė ir rašytoja Julija Latynina situaciją pakomentavo savo „YouTube“ kanale.

Ji atkreipė dėmesį į tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos visiškai nesugriovė tiltų per Dnieprą, nors turėjo tokią galimybę.

„V. Zalužnas, mano nuomone, yra puikus vadas. Jis kariauja atsižvelgdamas ne tik į technines Rusijos armijos galimybes, bet ir į psichologines V. Putino savybes. Pažiūrėkite, kas vyksta prie Chersono. Buvo galima sugriauti visus tiltus, o tada rusų grupė prie Chersono būtų tiesiog atkirsta, jiems reikėtų pasiduoti, mirti ar kažkaip perbėgti per Dnieprą. Bet V. Zalužnas protingas, jis visų tiltų nesusprogdino, o tik juos iš dalies apgadino“, – sakė žurnalistė.

Šiais smūgiais, pabrėžė ji, Ukraina Kremliui leido suprasti, kad Chersonas yra dideli spąstai ir verta žengti dar vieną „geros valios žingsnį“.

Tačiau Maskva šia galimybe nepasinaudojo.

„Racionaliausia strateginiu požiūriu būtų palikti dešinįjį Ukrainos krantą, imtis gynybos, įsikasti. Ir tada Ukrainos kariai nieko negalėtų padaryti. Bet, matyt, žodis „referendumas“ V. Putinui yra šventas... Jam labai svarbu surengti šį „referendumą“. Rusijos armijos skaičius žmonių, kurie per šį laiką mirs, jam nėra toks svarbus. V. Zalužnas tik trina rankomis“, – sakė J. Latynina.

 

Ji prognozuoja RF ginkluotųjų pajėgų okupacinės grupės, kuri dabar yra varoma į dešinįjį Dniepro krantą, pralaimėjimą.

„V. Zalužnas, matyt, tiksliai numatė V. Putino veiksmus. Jis paskaičiavo, kad jei jis turės galimybę įkišti Rusijos armijos priekį į Chersono maišą, jis tai tikrai padarys“, – tvirtino žurnalistė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(325)
(7)
(318)

Komentarai ()

Susijusios žymos: