[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kaip Rusija apgaudinėja naftos pirkėjus  ()

Atskleidė schemą, kaip Rusija apgaudinėja naftos pirkėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija jau dabar klaidina naftos pirkėjus, parduodama žaliavas kaip svetimas, ruošdamasi ateityje apeiti sankcijas.

Sekimo duomenys rodo, kad tanklaivis „Crested“, gabenęs 700 000 barelių rusiškos naftos, į pakrantės terminalą Al Hamros mieste Omane atplaukė liepos 24 d. Pastebima, kad Rusijos naftą ten galima maišyti su Egipto nafta, todėl Rusijos Federacijos „juodasis auksas“ gali būti parduotas kaip kažkas kita.

„Bloomberg“ duomenimis, po tanklaivio „Crested“ atplaukė laivas „Chris“ ir liepos 28 d. išplaukė beveik pilnai pripildytas.

Nuo rugpjūčio 3 d. tanklaivis yra Ras Shuheir terminale Raudonojoje jūroje (Egiptas). Sumaišius naftą, okupacinė šalis gali arba pati parduoti rusišką naftą, kaip Egipto naftą, arba parduoti ją Egiptui.

Europos Sąjungos įvestas visiškas draudimas pirkti „juodąjį auksą“ iš Rusijos Federacijos įsigalios tik nuo 2023 metų pradžios, tačiau Europos pirkėjai jau dabar vengia Rusijos išteklių. Būtent todėl Rusija jau ieško būdų, kaip apeiti Europos sankcijas.

 

Medžiagoje nurodoma, kad Al-Hamroje yra šeši rezervuarai, kuriuose gali būti 1,5 mln. barelių žalios naftos.

Ras Shuheir jie taip pat gali maišyti okupacinės šalies naftą su kita.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(9)
(-3)

Komentarai ()